Η χήρα ηγέτη του ISIS πίσω από τον φόνο «σκλάβας»

ΚΟΣΜΟΣΗ χήρα ηγέτη του ISIS πίσω από τον φόνο «σκλάβας»Τετάρτη, Φεβρουάριος 10, 2016 - 16:20

Η χήρα υψηλόβαθμου τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους κατηγορείται από αμερικανικό δικαστήριο για συνέργεια στη δολοφονία της Αμερικανίδας ομήρου Κάιλα Μιούλερ. Η 25χρονη Νισρίν Ασαντ Ιμπραΐμ Μπαχάρ, που είναι γνωστή ως Ουμ Σαγιάφ, ήταν η σύζυγος του κορυφαίου στελέχους του ISIS

Αμπού Σαγιάφ, ο οποίος σκοτώθηκε από ειδικές δυνάμεις τον Μάιο του 2015.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάντρια της πολιτείας Βιρτζίνια της απήγγειλε την κατηγορία της συνωμοσίας για την παροχή υλικής υποστήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση, που οδήγησε στον θάνατο της Μιούλερ, που, σε περίπτωση καταδίκης, συνεπάγεται ποινή ισόβιας κάθειρξης. Συγκεκριμένα, η Ουμ Σαγιάφ, που κρατείται σε φυλακές του Ιράκ για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δράση, κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι της την 26χρονη Κάιλα Μιούλερ μαζί με άλλες γυναίκες. Η ίδια ομολόγησε στο FBI πέρσι ότι «ιδιοκτήτης» της ήταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, κάτι που σημαίνει ότι ήταν η σκλάβα του.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Αλ Μπαγκντάντι είχε μεταφέρει προσωπικά τη Μιούλερ στο σπίτι της Σαγιάφ, ενώ 14χρονη από τη φυλή των Γιαζίντι, που κρατούνταν μαζί της, αποκάλυψε ότι την επισκεπτόταν επανειλημμένα για να τη βιάσει. Η 26χρονη ακτιβίστρια Κάιλα Μιούλερ απήχθη τον Αύγουστο του 2013 ενώ έφευγε από νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Χαλέπι.

Την ίδια ώρα, νεαρές γυναίκες Γιαζίντι που υπήρξαν σκλάβες του σεξ, αλλά κατάφεραν να το σκάσουν από τους τζιχαντιστές, πήραν τα όπλα για να τους πολεμήσουν. Περισσότερες από 100 εξ αυτών εκπαιδεύτηκαν και συμμετέχουν σε γυναικείο τάγμα που ενώθηκε με τους Κούρδους, ετοιμάζοντας επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Μάλιστα, άλλες 500 γυναίκες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα