Απέδρασαν (στο λιμάνι του Πειραιά) δεμένοι μεταξύ τους με χειροπέδες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπέδρασαν (στο λιμάνι του Πειραιά) δεμένοι μεταξύ τους με χειροπέδες!Τετάρτη, Φεβρουάριος 10, 2016 - 15:27

Κάτω από τη μύτη των αστυνομικών που τους φρουρούσαν κατάφεραν να αποδράσουν στο λιμάνι του Πειραιά δύο κρατούμενοι, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής στις Φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, στην Κρήτη!

Το περιστατικό, για το οποίο μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί

επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ., συνέβη την Κυριακή, κατά τη διάρκεια μεταγωγής εννέα κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού με το πλοίο στην Κρήτη. Στο λιμάνι του Πειραιά, επειδή οι κανονισμοί απαγορεύουν την επιβίβαση πολιτών στα πλοία μέσα σε οχήματα μεταφοράς, οι αστυνομικοί κατέβασαν τους κρατουμένους, τους έβαλαν χειροπέδες και τους είπαν να περιμένουν την επιβίβασή τους.

Ομως δύο από τους κρατουμένους, ένας 30χρονος Ελληνας και ένας 27χρονος Ρουμάνος (και οι δύο έχουν καταδικαστεί για κλοπές και ένοπλες ληστείες), βρήκαν την ευκαιρία και κατάφεραν -άγνωστο πώς και σε ποια χρονική στιγμή- να απομακρυνθούν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών συνοδών τους και να χαθούν μέσα στο πλήθος.

Το τραγελαφικό είναι πως οι δύο δραπέτες... σουλατσάριζαν επί ώρα στο λιμάνι, ανάμεσα στους πολίτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι είχαν τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αντελήφθησαν την απόδραση όταν οι υπόλοιποι κρατούμενοι ήταν έτοιμοι να μπουν στο πλοίο.

Παρά την κινητοποίηση που έγινε, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπισθούν οι δραπέτες. Σε βάρος των αστυνομικών που τους φρουρούσαν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη δικογραφίας, με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα