Η Ελλάδα πάει στη Eurovision με Πόντιους «Αργονάυτες»

SHOWBIZΗ Ελλάδα πάει στη Eurovision με Πόντιους «Αργονάυτες»Τετάρτη, Φεβρουάριος 10, 2016 - 15:57

Αλλαξαν όνομα εν μια νυκτί και από Europond έγιναν... Argo (φωτό)! Τι ήταν να αποκαλυφθεί πως η μπάντα που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision είναι

το επταμελές ποντιακό γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που κινείται σε ρυθμούς χιπ χοπ και λέγονται Europond; Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ τούς... βάφτισαν Argo, αφού οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ τούς χάλασαν την έκπληξη.

Το συγκρότημα, το οποίο πήρε το νέο όνομά του από το θρυλικό καράβι που ναυπήγησε ο Αργος, την «Αργώ», για να φέρει το Χρυσόμαλλο Δέρας από την Κολχίδα (τη σημερινή Γεωργία, στην οποία ζούσαν χιλιάδες Πόντιοι), αποτελείται από έξι μέλη: τη Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), τη Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), τον Βλαδίμηρο Σοφιανίδη (τραγούδι), τον Κώστα Τοπούζη (ποντιακή λύρα), τον Ηλία Κεσίδη (φωνητικά - κρουστά) και τον Αλέκο Παπαδόπουλο (νταούλι). Οι σύγχρονοι μουσικοί Αργοναύτες ετοιμάζονται όχι για την Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου, αλλά για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, σε μια «μελωδική εκστρατεία» από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι η «Espresso» επικοινώνησε προχθές το βράδυ με τον αρχηγό του εξαμελούς ποντιακού συγκροτήματος Βλαδίμηρο Σοφιανίδη, ο οποίος μας είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για τη Eurovision , αφού δεν είχε μιλήσει με κανένα στέλεχος της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό ούτε είχε ετοιμάσει κάποιο τραγούδι.

Εν τέλει, δίκιο είχε ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης Διονύσης Τσακνής, όταν μας δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα πάμε με τους Europond ή τους... Pond, αλλά σίγουρα θα πάμε με ποντιακό ήχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα