Αετοφωλιά η Τούμπα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑετοφωλιά η Τούμπα!Τετάρτη, Φεβρουάριος 10, 2016 - 15:19

Ρεπορτάζ
Γιώργος Τότσικας

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να αποκτήσει τον δικό του αετό, που θα φτερουγίζει πάνω από την Τούμπα στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Η ιδέα ρίχθηκε με αφορμή την οργάνωση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών για τη συμπλήρωση φέτος 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Ηδη έγινε μια προεργασία και εντοπίστηκε ο άνθρωπος που θα αναλάβει να...

εκπαιδεύσει τον αετό. Πρόκειται για τον σπεσιαλίστα του είδους, ίσως τον μοναδικό στη βόρεια Ελλάδα, τον Κώστα Ελευθεριάδη, ο οποίος έχει δικό του ειδικό εκπαιδευτήριο, το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών στην Αγορά Δράμας, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. «Είμαστε ακόμη στις συζητήσεις. Υπάρχει εδώ και καιρό η ιδέα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αγοραστεί από τον ΠΑΟΚ κάποιος αετός. Θα χρειαστεί να κάνετε όλοι υπομονή μερικές μέρες» είπε στη «δημοκρατία» ο Ελευθεριάδης, ο οποίος, όπως τονίζει: «Η ενασχόληση με τα αρπακτικά πτηνά είναι μια μεγάλη εμπειρία. Σύντομα θα έχουμε διαμορφώσει κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία τραυματισμένων αρπακτικών πτηνών, με σκοπό την αποκατάσταση της υγείας τους και την ομαλή επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αναζητούν έναν μαύρο αετό με λευκές φτερούγες, για να παραπέμπει στο έμβλημα και στα χρώματα του συλλόγου, ενώ η εκπαίδευσή του θα χρειαστεί περίπου πέντε μήνες, ώστε να κάνει την... επίσημη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες που έχουν τους δικούς εξημερωμένους αετούς. Ο πιο γνωστός σύλλογος είναι η Μπενφίκα, που ο αετός της πετάει πάνω από το «Ντα Λουζ».
Η Ολίμπια είναι ο αετός της Λάτσιο, και έχει λευκό χρώμα και μαύρα φτερά. Ο Aττίλας είναι ο χρυσαετός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ ο Κάιλα είναι ο Αμερικανός αετός της Κρίσταλ Πάλας.

Στο αγωνιστικό, ο Γιάννης Μυστακίδης συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο πέλμα του, και έτσι δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ εν όψει της αυριανής ρεβάνς με τον Πανιώνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα