Γιατρός τα παράτησε όλα για τα αδέσποτα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓιατρός τα παράτησε όλα για τα αδέσποταΠέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 12:29

Ο οδοντίατρος Τάκης Προεστάκης τα παράτησε όλα για να δημιουργήσει στην Κρήτη ένα μοναδικό καταφύγιο για 160 σκυλιά

Σε έναν κατάφυτο ελαιώνα έκτασης πέντε στρεμμάτων, στην Ιεράπετρα, η Χόουπ, ο Ρεξ, η Πόπη, ο Αρης και η Τζάκι ζουν ανέμελες στιγμές γεμάτες αγάπη! Τίποτα δεν μαρτυρά ότι η εν λόγω

τετράποδη παρέα έχει υποστεί βασανιστήρια από ανθρώπινα χέρια, που είχαν γεμίσει με πληγές το σώμα τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αυτά τα σκυλιά, καθώς και άλλα 155 αδέσποτα, ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο, όταν τα μάζεψε (λίγα λίγα) από τον δρόμο ο άνθρωπος που τους έδωσε πίσω τη ζωή τους. Ο 44χρονος πρώην οδοντίατρος Τάκης (Θεόκλητος) Προεστάκης έχει εγκαταλείψει τα πάντα και είναι αφοσιωμένος στο καταφύγιο σκύλων που δημιούργησε στην περιοχή Κούπες της Ιεράπετρας. Μάλιστα, ετοιμάζει κι ένα μικρότερο «σπίτι» για οκτώ αδέσποτες γάτες που ζουν στο σπίτι του!

«Το καταφύγιο των 160 σκυλιών μου από διάφορες ράτσες βρίσκεται σε μία έκταση 5,2 στρεμμάτων. Κάποια τα πήρα τραυματισμένα, ορισμένα παρατημένα, παράλυτα ή ακόμα και τυφλά, και τα φρόντισα στον χώρο αυτόν με τα 130 δέντρα, εκ των οποίων τα 70 ελαιόδεντρα. Για να τα βγάλω πέρα, έχω πουλήσει αυτοκίνητο και τροχόσπιτο.

Πριν από οκτώ μήνες ετοιμαζόμουν να πουλήσω ακόμη και το καταφύγιο, αντί 10.000 ευρώ, αλλά "σώθηκα" από δωρεές φιλόζωων του εξωτερικού, οι οποίοι μου αγόρασαν ακόμα και καινούργιο αυτοκίνητο» λέει στην «Espresso» ο κ. Προεστάκης. Η ιδέα του καταφυγίου γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο οδοντίατρος-φύλακας άγγελος των αδέσποτων πέρασε από μια χωματερή και είδε δεκάδες τετράποδα με σπασμένα πόδια και βαθιά τραύματα: «Τρελάθηκα! Σκέφτηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Τα σκυλιά της χωματερής ήταν περίπου 50 και τα φρόντισα, αλλά οι κάτοικοι φοβούνταν και ορισμένοι απειλούσαν να τα θανατώσουν! Τους ζήτησα να περιμένουν έναν μήνα για να φτιάξω ένα καταφύγιο κι έτσι έγινε».

Συγκινητικές ιστορίες


Ο 44χρονος είναι το ίδιο δεμένος με όλους τους φιλοξενούμενούς του και, όπως επισημαίνει, ορισμένα σκυλάκια έχουν συγκινητικές ιστορίες: «Ο Ρεξ ήταν παρατημένος και αλυσοδεμένος για πολύ καιρό στο εξοχικό ενός ζευγαριού, όταν το αφεντικό του πέθανε και μετά μπήκε στο νοσοκομείο και η κυρία του. Τον βρήκα χτυπημένο άσχημα στο κεφάλι.

Η Τζάκι είναι τυφλή, ο Αρης ήταν παράλυτος, αλλά στο καταφύγιο περπάτησε (!), ενώ η Χόουπ βρέθηκε με το μισό δέρμα της γδαρμένο. Ελεγαν να της κάνω ευθανασία, αλλά αρνήθηκα και τώρα είναι καλά. Η Πόπη βρέθηκε με τη μαμά και την αδερφή της παρατημένες σε ένα βουνό, όπου τις άφησε το αφεντικό τους μετά τον χωρισμό του από τη σύζυγό του».

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα