ΗΠΑ: Αντίδραση της Αρχιεπισκοπής για τον ερωτύλο παπά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗΠΑ: Αντίδραση της Αρχιεπισκοπής για τον ερωτύλο παπάΠέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 11:29

Προάγγελος μιας επικείμενης αποπομπής από τους κόλπους της, δεδομένων των αποκαλύψεων-σοκ, είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα έργα και τις νύχτες του πατρός Γεωργίου Πασσιά

Ο ιερέας, που σκανδάλισε την ομογένεια δημιουργώντας για πολλά χρόνια σχέση με παντρεμένη με Ελληνα, Περουβιανή, είναι βέβαιο ότι θα αποσχηματιστεί.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή δεν κρύβει τη βαθιά απογοήτευση κληρικών

και λαϊκών για όσα έκανε ο ιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζουμε την αναμενόμενη αντίδραση των πιστών, οι οποίοι αισθάνονται βαθιά πληγωμένοι και πολύ απογοητευμένοι, και τον σοβαρό κίνδυνο του σκανδαλισμού.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι επί της Γης μόνον ο Κύριος και Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός υπήρξε αναμάρτητος». Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ηγεσία της Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ έχει επίγνωση των συμβάντων, γι' αυτό και έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες εκκλησιαστικά διαδικασίες, καταρχάς θέτοντας αμέσως τον εμπλεκόμενο κληρικό σε αργία και απαγορεύοντάς του κάθε ιεροπραξία και δραστηριότητα.

Για την τύχη του θα αποφανθούν αργότερα τα αρμόδια όργανα της Αρχιεπισκοπής.
«Προσευχόμεθα, όπως ο παντοδύναμος Θεός του ελέους, της δικαιοσύνης και της αληθείας, κατεπέμψει το Πνεύμα Του το Αγιο, χορηγήσει ειλικρινή μετάνοια στους εμπλεκόμενους και ίαση σε όσους έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα