Η γερμανική τηλεόραση «φόρεσε» μαντίλα στη Μέρκελ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ γερμανική τηλεόραση «φόρεσε» μαντίλα στη ΜέρκελΠέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 11:15

Η λέξη «αίσθηση» είναι φτωχή για να περιγράψει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης να παρουσιάσει «φτιαγμένη» φωτογραφία της Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία φορά μαντίλα, ενώ στο βάθος διακρίνονται μιναρέδες

Ετσι ντύθηκε ρεπορτάζ για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο έχει αρχίσει να καίει τη Γερμανίδα καγκελάριο, που βλέπει τη δημοτικότητά της να καταρρέει. Η προβολή της εικόνας αυτής

στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» («Μήνυμα από το Βερολίνο») έγινε αιτία το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD να δεχτεί σωρεία διαμαρτυριών, με πολλούς να κάνουν λόγο για αντιισλαμική προπαγάνδα.

Ο παρουσιαστής Ράιναλντ Μπέκερ αναρωτήθηκε στη διάρκεια της εκπομπής πώς αλλάζει η ζωή στη Γερμανία. «Αλήθεια, πώς αντιδρούμε όταν οι πρόσφυγες έχουν προβλήματα με διακρίσεις, με τα δικαιώματα των γυναικών και με τις ελευθερίες στον Τύπο και την έκφραση;» είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις και οι ερωτήσεις προκαλούν φόβο.

Η διοίκηση του ARD απέρριψε, ωστόσο, κάθε κατηγορία, αναφέροντας ότι το φωτομοντάζ παρεξηγήθηκε πολλαπλώς. «Η εικόνα είχε άμεση σχέση με τα λεγόμενα του Μπέκερ, που αφορούν τις αξίες της κοινωνίας μας. Μιλούσε για τα επιτεύγματα της δυτικής κοινωνίας, όπως η ελευθερία λόγου και Τύπου και η ισότητα. Αυτά αντικατόπτριζε η φωτογραφία που δημιουργήθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση του δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα