Φονικό βαρελότο σκόρπισε τον τρόμο στη Σαντορίνη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦονικό βαρελότο σκόρπισε τον τρόμο στη Σαντορίνη!Τρίτη, Απρίλιος 22, 2014 - 14:53

Με αίμα βάφτηκαν οι άγιες ημέρες του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των κροτίδων, των αυτοσχέδιων βαρελότων και των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στη Σαντορίνη το κατανυκτικό κλίμα το βράδυ της Ανάστασης «έσπασαν» οι κραυγές πόνου και απόγνωσης επτά ανθρώπων, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Την ώρα που χιλιάδες πιστοί, μεταξύ αυτών και Αμερικανοί τουρίστες, βρίσκονταν στο προαύλιο

του Ιερού Ναού της Παναγίας του Ακάθιστου Υμνου στην Οία και άκουγαν την Ακολουθία, κάποιοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν εναντίον τους ένα αυτοσχέδιο βαρελότο με πυρίτιδα. Από την έκρηξη τρεις Αμερικανοί, ένας Ελληνας, δύο Κύπριοι και ένας κάτοικος του νησιού τραυματίστηκαν και άμεσα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης. Εκεί οι γιατροί που τους εξέτασαν διαπίστωσαν ότι τέσσερις τραυματίες έπρεπε να διακομιστούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ετσι λίγη ώρα αργότερα στήθηκε επιχείρηση για την αεροδιακομιδή τους. Οι υπόλοιποι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Οπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι οι: Ι. Γαρούφης (επιχειρηματίας) και οι Αμερικανοί τουρίστες C. Cravens, V. Presmic, C. Presmic, οι οποίοι είχαν επιλέξει το νησί για τις πασχαλινές διακοπές τους.

Μάχη για τη ζωή της

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ιδιαίτερη σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας της 51χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας V. Presmic, η οποία δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

«Η Αμερικανίδα υπήκοος φέρει σοβαρά εγκαύματα στους γλουτούς, ενώ έχει υποστεί και ρήξη του σιγμοειδούς (παχύ έντερο) από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Νικόλαος Χαριτάκης, και πρόσθεσε: «Η τραυματίας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και πλέον παραμένει διασωλημένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τραυματιών, ο Ελληνας επιχειρηματίας φέρει τραύμα στον κερατοειδή, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται με εγκαύματα στα χέρια και τους γλουτούς.

Επειτα από εκτενή έρευνα των διωκτικών Αρχών, συνελήφθησαν δύο Ελληνες (ηλικίας 34 και 23 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Οι ίδιοι ωστόσο αρνούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή.

Στο μεταξύ, χιλιάδες κατασχέσεις για βεγγαλικά και 107 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 2.354 έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια της Αστυνομίας για την ανεύρεση πυροτεχνικών ειδών το διάστημα από 12 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου. Κατασχέθηκαν 245 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων και ρουκετών, 121.925 κροτίδες, 24 φωτοβολίδες, 400 καψύλλια, 570.155 παιδικά αθύρματα βεγγαλικά, 627 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί (ρουκέτες) και 2.877 γραμμάρια πυρίτιδας. Βεβαιώθηκαν 110 παραβάσεις, ενώ έγιναν 107 συλλήψεις.

Γιούλη Σταρίδα, Ανδρέας Αξιώτης

Εθιμο με αιματηρή κατάληξη στο Αγρίνιο

Από θαύμα σώθηκαν δύο αδέλφια από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας τα οποία τραυματίστηκαν από έκρηξη κροτίδας.

Η οικογένεια σούβλιζε τον οβελία και το γλέντι είχε ανάψει για τα καλά, όταν ο 25χρονος γιος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι ύστερα από έκρηξη κροτίδας, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο 12χρονος αδελφός του. Αμέσως οι γονείς τους τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του ο 25χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται. Ο 12χρονος αδελφός του, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγρινίου, επέστρεψε στο σπίτι του.

Εσκασε στα χέρια του

Στο μεταξύ, ένας 36χρονος άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να απομακρύνει κροτίδα που έριξαν άγνωστοι στο Ηράκλειο. Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, όταν άγνωστοι πέταξαν κροτίδα μεγάλου μεγέθους με πιστόλι στον προαύλιο χώρο του ναού. Η κροτίδα έπεσε μπροστά σε δύο παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και ο 36χρονος θείος τους, που ήταν δίπλα τους, μόλις είδε την κροτίδα έτρεξε να την απομακρύνει προτού συμβεί κάποιο ατύχημα. Η κροτίδα όμως έσκασε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί - ευτυχώς, ελαφρά.


Keywords
Αναζητήσεις
κροτιδες μεγαλου μεγεθους
Τυχαία Θέματα