«Εσπασε» ο μανιακός πιστολέρο Αλμπέρ Μπάκο και ομολόγησε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Εσπασε» ο μανιακός πιστολέρο Αλμπέρ Μπάκο και ομολόγησεΤετάρτη, Δεκέμβριος 3, 2014 - 17:25

Τον δρόμο της φυλακής έδειξαν οι ανακριτικές Αρχές στον Αλβανό πιστολέρο Αλμπέρ Μπάκο δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο αδίστακτος κακοποιός που στις 22 Νοεμβρίου έσπειρε τον τρόμο, όταν άνοιξε πυρ στο μπαρ «Ετσι απλά...» στο Μικρολίμανο, απολογήθηκε χθες ενώπιον της 8ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Πριν από μερικές μέρες ο 31χρονος είχε κριθεί και πάλι προφυλακιστέος για το

αιματηρό περιστατικό στο μπαρ στο Μικρολίμανο, στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν 15 θαμώνες. Ο Αλβανός κακοποιός απολογήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά με τη βοήθεια διερμηνέα για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


Ο 31χρονος φέρεται ότι ομολόγησε τρεις ενέργειες που του καταλογίζονται, μεταξύ των οποίων και η «μαφιόζικη» επίθεση με καλάσνικοφ έξω από μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου στις 31 Οκτωβρίου 2014 έπεσε νεκρός ένας αθώος, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάκο υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή, «ανασκευάζοντας» ουσιαστικά όσα είχε ισχυριστεί στην αρχή, ότι δηλαδή ο ίδιος ήταν απλώς παρών στο περιστατικό.
Παράλληλα ομολόγησε τη συμμετοχή του και σε άλλα δύο αιματηρά περιστατικά για τα οποία κατηγορείται. Ειδικότερα, στον 31χρονο αποδίδονται οι απόπειρες ανθρωποκτονίας των θαμώνων μιας καφετέριας στην οδό Αριστοτέλους (στις 6 Νοεμβρίου) και η ληστεία σε ανταλλακτήριο χρημάτων στην Ομόνοια (στις 22 Σεπτεμβρίου 2014). Στην απολογία του ο Αλβανός κακοποιός φέρεται να υποστήριξε πως σε όλες τις ενέργειες συμμετείχε μαζί του μόνο ο ασύλληπτος συνεργός του ονόματι Ολντι και ότι οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμία σχέση. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει μάλιστα τις πράξεις του, φέρεται να επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και να ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.


«Οταν πίνω χάνω τον έλεγχο και δεν ξέρω τι κάνω!» ήταν τα λόγια του Αλβανού πιστολέρο στην ανακρίτρια και πρόσθεσε πως νιώθει ήρεμος μόνο με τη... συντροφιά της κοπέλας του, την οποία γνωρίζει λίγες εβδομάδες! Η νεαρή γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του Αλβανού κακοποιού απολογήθηκε τη Δευτέρα για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και αφέθηκε ελεύθερη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, το καλάσνικοφ που ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά ταυτοποιήθηκε και στα τρία αιματηρά περιστατικά, ωστόσο δεν προέκυψε η χρησιμοποίησή του στην αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκαν και τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και πλαστών χαρτονομισμάτων, κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα