Τα κουκιά και οι αποστάτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤα κουκιά και οι αποστάτεςΤετάρτη, Δεκέμβριος 3, 2014 - 17:25

Οσο πλησιάζουμε στη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού (το βράδυ της Κυριακής) όλο και περισσότερο φουντώνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης αλλά και όλων των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άναψε τη μεγαλύτερη «φωτιά», το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό και όπως είναι φυσικό, ακολούθησαν ανάλογες «εμπρηστικές» αντιδράσεις.


Ο Αλέξης Τσίπρας,

αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε τα... μαθηματικά. Οπως υποστήριξε, από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα, μόνο τα δύο συμφωνούν στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ ακόμη και οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές να ψηφίσουν, πάλι δεν βγαίνουν τα κουκιά, πόσο μάλλον που κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική αυτή και άρα δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας.


Συμπερασματικά, «επί τέσσερις μήνες ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα διεκδικήσει να υπάρξουν αποστασίες από τα κόμματα, δηλαδή θεσμική αποσταθεροποίηση, προκειμένου να συνεχίσει να είναι στην καρέκλα της εξουσίας. Αυτό είναι φθορά για τη δημοκρατία, δεν θα πω ότι φέρνει μνήμες παλιές... Για να βγουν 180 πρέπει να υπάρξει αποστασία», σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνέχισε λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι μέσα σε ένα κλίμα φημών, εκβιασμών, τρομοκρατίας, δυσοσμίας ο κ. Σαμάρας καταφέρει να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ποια η προοπτική;».


Ανάλογη επίθεση στην κυβέρνηση και σε άλλα κόμματα εξαπέλυσε και χθες ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Μεταξύ άλλων, είπε για το Ποτάμι ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί του, καθώς με τις θέσεις του έδειξε ότι φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής. Εντύπωση προκάλεσε και η θέση του για τους ΑΝ.ΕΛ. του Π. Καμμένου, λέγοντας πως τους χωρίζουν πολλά και δεν μπορεί να υπολογίζει σε συνεργασία, διότι δεν ξέρει αν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.

Η Σοφία Βούλτεψη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα, δήλωσε: «Μία από τα ίδια. Μεγάλα λόγια, τίποτε το συγκεκριμένο, και το συνηθισμένο υβρεολόγιο από τον γνωστό αποστάτη του Συντάγματος. Πρώτα οι συνιστώσες του κ. Τσίπρα και μετά η Ελλάδα». Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό απατεώνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα