Ενας άλλος (διεθνής) κόσμος

17:08 4/2/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΕνας άλλος (διεθνής) κόσμοςΤετάρτη, Φεβρουάριος 4, 2015 - 17:02

Το φθινόπωρο του 2015 θα βγει τελικά στις αίθουσες η δεύτερη κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μπορεί η έξοδός της να είχε προγραμματιστεί αρχικά λίγο πριν από το Πάσχα, ωστόσο αυτό άλλαξε, όπως άλλαξε τελικά και ο προσωρινός τίτλος που είχε δώσει σε αυτήν ο Ελληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ξεχάστε λοιπόν το «Γλυκύ μου έαρ» που είχε ανακοινωθεί

αρχικά και συνηθίστε το «Ενας άλλος κόσμος». Ετσι θα λέγεται το νέο φιλμ του δημιουργού του «Αν...», το οποίο στοχεύει και τη διεθνή αγορά, αφού διαθέτει -μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστή με Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα στα φετινά Οσκαρ. Πρόκειται για τον J.K. Simmons, τον οποίο βλέπαμε παλαιότερα σε δημοφιλείς αμερικανικές σειρές όπως το «Νόμος και τάξη» και το «The Closer».

Ο Simmons θα ζήσει στη μεγάλη οθόνη έναν απρόσμενο έρωτα με τη Μαρία Καβογιάννη. Αλλωστε αυτό είναι και το βασικό θέμα της ταινίας, ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης μέσα από τρεις ξεχωριστές ιστορίες με κοινό φινάλε, που εκτυλίσσονται με φόντο τη σημερινή Ελλάδα. Κάθε ιστορία φέρνει κοντά Ελληνες και ξένους πολίτες, σε ένα φιλμ δίγλωσσο, στα ελληνικά και τα αγγλικά, αφού ο Χριστόφορος επιθυμεί τούτη τη φορά να προσεγγίσει όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το διεθνές κοινό, φτάνοντας έως τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Επιλογή του καστ

Κινούμενος σε αυτή τη φιλοσοφία έκανε και την επιλογή του καστ, στο οποίο εκτός από τους Ελληνες φιγουράρουν και ξένοι ηθοποιοί. Πρώτος και καλύτερος ο J.K. Simmons που ήδη τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο») και βαδίζει ακάθεκτος για το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου στα επερχόμενα Οσκαρ. Στο φιλμ «Ενας άλλος κόσμος» συμμετέχει επίσης ο γνωστός Σύριος ηθοποιός Tawfeek Barhom, αλλά και η Andrea Osvart, ουγγρικής καταγωγής ηθοποιός και παραγωγός ταινιών στο Χόλιγουντ, η οποία μετρά συνεργασίες με μεγάλους σταρ όπως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Κλάιβ Οουεν. Τέλος, οι Ελληνες πρωταγωνιστές, εκτός από τον ίδιο τον Παπακαλιάτη, είναι ο Μηνάς Χατζησάββας, η Μαρία Καβογιάννη και η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη Βακάλη.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Ενας άλλος κόσμος» ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό και το κινηματογραφικό υλικό βρίσκεται πλέον στη διαδικασία του μοντάζ, την οποία -ως γνωστόν- ο Χριστόφορος παρακολουθεί πολύ στενά σε όλες τις δουλειές που κάνει και παρεμβαίνει σε αυτήν. Ο ίδιος θα επιμεληθεί, όπως πάντα, και τη μουσική, ενώ αυτή τη φορά συμμετέχει και στην παραγωγή του φιλμ, σε συνεργασία με τους Κώστα Σούσουλα, Χρήστο Παπαβασιλείου και Δωροθέα Πασχαλίδου.

Ηλίας Μαραβέγιας

Περισσότερες φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα