Δάνεια μέσα από τη φυλακή

16:11 4/2/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΒΛΑΣΤΟΣ BANKΔάνεια μέσα από τη φυλακήΤετάρτη, Φεβρουάριος 4, 2015 - 15:30

Ακόμη και τοκογλύφος φέρεται ότι είχε γίνει ο γνωστός βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, καθώς φαίνεται ότι είχε στήσει ένα... παράρτημα Vlastos Bank μέσα στις φυλακές και χορηγούσε δάνεια σε ιδιοκτήτες γνωστών εστιατορίων και μπαρ,

κυρίως της περιοχής του Κολωνακίου και των νοτίων προαστίων της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την άγνωστη έως τώρα ενασχόληση με «τραπεζικού» τύπου συναλλαγές του ενός εκ των αρχηγών της «σπείρας εκβιαστών», που κατά το κατηγορητήριο δρούσε μέσα από τα κελιά, ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας η εξαδέλφη του Λίτσα, μέσα από τις καταθέσεις που είχε δώσει έπειτα από την ανακάλυψη της βόμβας έξω από το σπίτι της στη Μεταμόρφωση!

Στη δικογραφία

Η εν λόγω δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο βαρυποινίτης περιλαμβάνεται και στη δικογραφία που έχει συνταχθεί εις βάρος της συμμορίας, στην οποία αναφέρεται ότι γνωστοί επιχειρηματίες του Κολωνακίου είχαν λάβει δάνειο της τάξεως των 30.000 ευρώ από τον Βλαστό προκειμένου να ανοίξουν σε κεντρικό σημείο gourmet εστιατόριο με τη φίρμα γνωστής αλυσίδας.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες του φέρεται ότι είναι παλιός γνώριμος του Βλαστού και είχε διατηρήσει επαφές μαζί του. Ετσι κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο με τόκο «μόλις» 5%! Την είσπραξη των δόσεων για το δάνειο που είχε χορηγήσει ο βαρυποινίτης στον ίδιο και τον συνεταίρο του είχε αναλάβει το δεξί χέρι του Βλαστού εκείνη την εποχή, δηλαδή η εξαδέλφη του. Υπενθυμίζεται ότι είναι το πρόσωπο που «έδωσε» ολόκληρη τη μαφιόζικη οργάνωση στην Ασφάλεια Αττικής!

Επίσης, ο βαρυποινίτης φέρεται ότι χορήγησε δάνειο και σε άλλον γνωστό του επιχειρηματία προκειμένου να αγοράσει μια θαλαμηγό, την οποία ελλιμένισε σε μαρίνα της Αττικής και τη μετέτρεψε σε πλωτό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά και σε κρυφό χώρο για prive πάρτι με τη συμμετοχή επώνυμων Αθηναίων! Και αυτό το δάνειο αποπληρώθηκε στο σύνολό του, όπως και ο τόκος ύψους 5%.

Φαίνεται όμως πως ο αρχιμαφιόζος είχε αναπτύξει ένα ολόκληρο δίκτυο μέσα από τη φυλακή προκειμένου να ξεπλένει και τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητές του μέσω των δανείων που χορηγούσε. Χρήματα τα οποία ήταν «χτυπημένα», όπως τα λύτρα από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Παράλληλα, δάνεια από τον Βλαστό αλλά και από άλλους βαρυποινίτες φέρεται ότι πήραν και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων των νοτίων προαστίων προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ή να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις καταθέσεις της Λίτσας Βλαστού, ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο κάνει δημόσιες σχέσεις σε κέντρα διασκέδασης και πολυτελή εστιατόρια, φέρεται ως ο άνθρωπος που (όταν διέκρινε έλλειψη ρευστότητας στους επιχειρηματίες) έριχνε «γέφυρες» προκειμένου να πάρουν τοκογλυφικά δάνεια από τον γνωστό βαρυποινίτη ή τους φίλους του.

Ολα αυτά με το αζημίωτο για τον φίλο του Βλαστού, το προσωνύμιο του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία και αναμένεται να κληθεί σύντομα από τις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο του.

Ο σκληρός «καθάριζε» για την Αγγελέτου

ΑΚΟΜΗ και τα... τραπεζώματα που έκανε σε φίλους, συναδέλφους και γνωστούς η (προσωρινά κρατούμενη) δικηγόρος του Π. Βλαστού ήταν πληρωμένα από το «ταμείο» του βαρυποινίτη που φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του Λίτσας, η οποία έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων!Σύμφωνα με όσα περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την «Greek mafia», η δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου φαίνεται πως διοργάνωσε λουκούλλειο γεύμα για φίλους και συνεργάτες της σε μία από τις πιο ακριβές ψαροταβέρνες της Νέας Ερυθραίας. Το μενού στο μαγαζί, στο οποίο δείχνουν προτίμηση μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής του τόπου, περιείχε -μεταξύ άλλων- σαργούς, τσιπούρες και άλλα «τσουχτερά» εδέσματα, ενώ το κρασί έρεε άφθονο. Οταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, ύψους 1.000 ευρώ, τα πάντα ήταν «κανονισμένα από τον κύριο Παναγιώτη», καθώς ο Βλαστός φέρεται ότι είχε ήδη προβλέψει να μη βάλει κανείς άλλος το χέρι στην τσέπη! Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στα γενέθλια της εντυπωσιακής δικηγόρου που τα γιόρτασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο (εκείνη την εποχή) τραγουδούσαν ο Μαζωνάκης και η Πάολα. Και σε αυτή την περίπτωση, όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού, ο σερβιτόρος ψιθύρισε στη δικηγόρο: «Κερασμένα από τον κύριο Παναγιώτη»!

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα