Χειροβομβίδα σε εστιατόριο

16:42 4/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροβομβίδα σε εστιατόριοΤετάρτη, Φεβρουάριος 4, 2015 - 16:33

Στόχος μαφιόζικης επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην Καστέλα, όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στον προθάλαμο του καταστήματος, στην οδό Παπαναστασίου. Ομως κανείς δεν αντιλήφθηκε την έκρηξη! Η επίθεση έγινε αντιληπτή το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να ανοίξει το κατάστημα και βρήκε τον προθάλαμο... βομβαρδισμένο.

Αμέσως ειδοποίησε

την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες. Οπως διαπίστωσαν, η έκρηξη στην είσοδο του καταστήματος είχε προκληθεί από χειροβομβίδα ανατολικού τύπου και μικρής εκρηκτικής ισχύος, που πάντως είχε προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Το 2013 είχε σημειωθεί έκρηξη σε διπλανό κατάστημα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά από την οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Προειδοποιητικό «μήνυμα»

Την έρευνα για τη μαφιόζικη επίθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκτιμάται πως μάλλον έχουν να κάνουν με προειδοποιητικό «μήνυμα» σπείρας νονών προς τους ιδιοκτήτες προκειμένου να τους αναγκάσουν να πληρώνουν για την προστασία του γνωστού ιταλικού εστιατορίου, του οποίου η διακόσμηση παραπέμπει στην πασίγνωστη τριλογία «Ο νονός». Πάντως, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου κατέθεσαν ότι δεν έχουν δεχτεί απειλές. Οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών οδηγούν σε ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν απλώσει τα δίχτυα τους στα καλά στέκια του Πειραιά, στα οποία πουλούσαν «προστασία».

Μάλιστα είχαν εμπλακεί σε έναν αιματηρό πόλεμο διεκδίκησης των νυχτερινών κέντρων με τη μαφία των δυτικών προαστίων και τον αρχινονό που την έλεγχε, με αποτέλεσμα τον λόγο να πάρουν τα όπλα. Η συγκεκριμένη σπείρα είχε εξαρθρωθεί λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '00 και οι δύο αρχηγοί της είχαν μπει στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί έχουν σοβαρές ενδείξεις πως η συμμορία επέστρεψε στη «δουλειά» με παραλλαγές στη σύνθεσή της και εξαπλώνει ξανά τη δραστηριότητά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα