Εσβησαν οφειλές για το νερό οι «Anonymous» στη Μάνδρα!

16:12 4/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕσβησαν οφειλές για το νερό οι «Anonymous» στη Μάνδρα!Τετάρτη, Φεβρουάριος 4, 2015 - 15:31

Οι «Anonymous» χτύπησαν στη Μάνδρα Αττικής! Δεν πρόκειται βέβαια για μέλη της διεθνούς οργάνωσης των «κυβερνοτρομοκρατών», αλλά για εγχώριους χάκερ που φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα τους και εισέβαλαν στο δίκτυο του δημαρχείου της περιοχής, από τα ηλεκτρονικά αρχεία του οποίου εξαφάνισαν ουσιαστικά όλες τις οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων για το

νερό! Η αποκάλυψη για την απίστευτη κυβερνοεπίθεση στη δημοτική Αρχή της Μάνδρας έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ήδη διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο της ψηφιακής εισβολής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν οι υπεύθυνοι του δήμου για την ύδρευση της περιοχής μπήκαν στο σύστημα τις προηγούμενες ημέρες για να κάνουν εκκαθάριση των χρεωστικών λογαριασμών και να δώσουν εντολή για την αποστολή τους, διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι ήταν... μηδενικοί τόσο ως προς την κατανάλωση νερού όσο και ως προς τη χρέωση! Με λίγα λόγια, φαινόταν πως οι πολίτες και οι εταιρίες που χρησιμοποιούν το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Μάνδρας δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ για το νερό που είχαν καταναλώσει!

Στόχος δολιοφθοράς

Αμέσως άρχισε εσωτερικός έλεγχος, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως ο δήμος είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς, η οποία έγινε με εξωτερική παρέμβαση και όχι εκ των έσω! Κατόπιν τούτου ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ξεκίνησε εξειδικευμένη έρευνα. Επειτα από αρκετές προσπάθειες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι οι άγνωστοι χάκερ είχαν χτυπήσει το σύστημα με απομακρυσμένο λογισμικό, το οποίο εγκατέστησαν στα συστήματα του Δήμου Μάνδρας και σταδιακά μηδένισαν όλους τους λογαριασμούς για την ύδρευση. Μάλιστα είχαν σβήσει παράλληλα και τις παλαιές οφειλές! Από τις Αρχές δεν έχει γίνει γνωστό αν το σύστημα στον Δήμο Μάνδρας έχει επαναφορά ή αν διατηρεί αρχείο γι' αυτούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο οι έρευνες της Δίωξης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών αυτής της ενέργειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν θα αργήσουν να έχουν αποτελέσματα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Anonymous
Keywords
Τυχαία Θέματα