Κάμπινγκ στον... Αρη!

16:58 5/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚάμπινγκ στον... Αρη!Παρασκευή, Αύγουστος 5, 2016 - 16:58

Ονειρεύεστε να κάνετε διακοπές στον πλανήτη Αρη; Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να ζήσετε την εμπειρία, ταξιδεύοντας -όχι φυσικά στον κόκκινο πλανήτη- μέχρι την Καλιφόρνια, αρκεί να έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Αντρέα Ζιτέλ δημιούργησε φουτουριστικό κάμπινγκ με μεταλλικά καταλύματα στα βράχια της ερήμου της Καλιφόρνιας κοντά στο Τζόσουα Τρι. Εμπνεύστηκε από τις κατασκευές της NASA

στην έρημο Μοχάβι, την οποία η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος χρησιμοποίησε για να προσομοιώσει το περιβάλλον του Αρη και να πραγματοποιήσει πειράματα για την επιβίωση αστροναυτών στον πλανήτη.

Θέλοντας να αναπαράξει την εμπειρία της επιβίωσης στο αφιλόξενο περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη, η Ζιτέλ σχεδίασε το Wagon Station Encampment με δωρική λιτότητα. Δεν υπάρχει ρεύμα, ούτε δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ τα καταλύματα είναι τόσο μικρά, που στο εσωτερικό τους υπάρχει μόνο ένα διπλό κρεβάτι.

Κοινή τουαλέτα

Η καλλιτέχνις, που είναι γλύπτρια και installation artist, όμως, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να τα διακοσμήσουν κατά την προτίμησή τους όσον καιρό κοιμούνται σε αυτά. Οσον αφορά το φαγητό, το κάμπινγκ διαθέτει κοινόχρηστη κουζίνα, η οποία είναι ανοιχτή, καθώς δεν διαθέτει τζάμια, πόρτες ή παράθυρα. Υπάρχει δε μόνο μια κοινή τουαλέτα και το ντους βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο.

Το κόστος διαμονής είναι μόλις 90 ευρώ την εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι εύκολο να κλείσει κανείς θέση, καθώς δεν γίνεται δεκτός όποιος κι όποιος. Πρώτα πρέπει να καταθέσει αίτηση αρκετούς μήνες νωρίτερα, συμπεριλαμβάνοντας υποχρεωτικά ένα σύντομο βιογραφικό. Ο λόγος είναι ότι η Ζιτέλ προτιμά να φιλοξενεί στο κάμπινγκ της άτομα με παρόμοια με τη δική της στάση ζωής και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Γι' αυτό είναι πιο πιθανό να γίνει δεκτός όποιος είναι καλλιτέχνης, σχεδιαστής ή του αρέσει η πεζοπορία.

Αν επιλεγεί, μπορεί να μείνει μία ή δύο εβδομάδες, ωστόσο πρέπει να εργάζεται μία ώρα κάθε ημέρα, ασχολούμενος με τη γη. Τον υπόλοιπο χρόνο μπορεί να εξερευνά την περιοχή, να ασχολείται με το προσωπικό project του ή να συζητά τις ιδέες του με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες. Το κάμπινγκ είναι ανοιχτό έναν μήνα το φθινόπωρο και έναν την άνοιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα