Αστεγος κάηκε ζωντανός

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑστεγος κάηκε ζωντανόςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 11, 2015 - 16:14

Βρισκόταν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, όταν έπιασε φωτιά η κουβέρτα του από τα κεριά που είχε ανάψει για να ζεσταθεί

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο από τη νυχτερινή παγωνιά σε ένα εγκαταλελειμμένο τετραώροφο κτίριο στον Πειραιά και είχε ανάψει κεριά για να ζεσταθεί, όταν οι φλόγες τύλιξαν την κουβέρτα του την ώρα που κοιμόταν.

Ο

άτυχος άνδρας, που ήταν το πρώτο θύμα του φετινού χειμώνα, βρέθηκε χθες το πρωί απανθρακωμένος μέσα στα αποκαΐδια του κτιρίου.

Ηταν 8.46 το πρωί, όταν η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από περιοίκους για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη βίλα Ζαχαρίου, που βρίσκεται στην ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο. Το παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο φιλοξενεί συχνά άστεγους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν ένα μέρος για να προφυλαχθούν από το κρύο και να κοιμηθούν. Αμέσως έφτασαν στο σημείο τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, οι οποίες κατέτρωγαν το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο άνδρες που βρίσκονταν μέσα στη βίλα, ο ένας από τους οποίους ήταν καλά στην υγεία του, ενώ ο άλλος είχε υποστεί ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύντομα, όμως, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς βρήκαν το απανθρακωμένο σώμα ακόμη ενός ατόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστων στοιχείων άτυχος άστεγος ήταν Ελληνας ηλικίας 40-50 ετών.

Προανάκριση

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για την ταυτοποίηση του νεκρού, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το κακό ξεκίνησε όταν η κουβέρτα του άτυχου άντρα πήρε φωτιά από ένα από τα κεριά που είχε ανάψει στην προσπάθειά του να ζεσταθεί.



Keywords
Τυχαία Θέματα