Απορρίφθηκε η αγωγή κατά του Μανθόπουλου, που είχαν καταθέσει εναντίον του η πρώην σύντροφος και ο γιος του

SHOWBIZΑπορρίφθηκε η αγωγή κατά του Μανθόπουλου, που είχαν καταθέσει εναντίον του η πρώην σύντροφος και ο γιος τουΤετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2016 - 15:18

Δικαστική δικαίωση για τον ηθοποιό Αίαντα Μανθόπουλο αποτελεί η ετυμηγορία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον του η πρώην σύντροφός του Δέσποινα Παπαθανασίου και ο 17χρονος σήμερα γιος τους για όσα είχαν λεχθεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Κους Κους» του Alpha,

στις 28 Ιανουαρίου 2010.

Η αγωγή, που συζητήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, είχε προκαλέσει αίσθηση, αφού ήταν η πρώτη φορά που ο 17χρονος κινούνταν νομικά εναντίον του πατέρα του! Σύμφωνα με το σκεπτικό της, όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ήταν προσβλητικά για το πρώην μοντέλο και τον 17χρονο γιο της, που αξίωναν χρηματικά ποσά ύψους 120.000 ευρώ, τόσο από τον ηθοποιό όσο και από την παρουσιάστρια της εκπομπής Κατερίνα Καραβάτου, την τότε αρχισυντάκτρια Μαρία Παλιαλέξη και τον τηλεοπτικό σταθμό. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο γνωστός ηθοποιός είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση, εξαιτίας της εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή του Star.

Η επίμαχη εκπομπή

Οπως υποστήριξε στην πολυσέλιδη αγωγή η Δέσποινα Παπαθανασίου, στην επίμαχη εκπομπή διατυπώθηκαν ισχυρισμοί ψευδείς, εξυβριστικοί, συκοφαντικοί, δυσφημιστικοί και βλαπτικοί για την τιμή και την υπόληψή της, ενώ οι συμμετέχοντες κατάφεραν με τα λεγόμενά τους να την παρουσιάσουν ως σκληρή και άδικη, που δήθεν στερεί από τον Αίαντα Μανθόπουλο την επικοινωνία με το ανήλικο τότε τέκνο τους και πως το «δηλητηρίαζε» σε βάρος του.

Σημαντική, σύμφωνα με την αγωγή, ήταν και η αναφορά στον 11χρονο (τότε) γιο του πρώην ζευγαριού, που για πρώτη φορά αποκαλύπτονταν δημόσια μέσω μιας εκπομπής στοιχεία της προσωπικότητάς του, παραβιάζοντας το απόρρητο του ιδιωτικού βίου του. Μπορεί το όνομα του παιδιού να μην ακούστηκε ούτε μια φορά, ωστόσο το «φωτογράφιζαν» οι αναφορές στο φύλο, στην ηλικία, τη σωματοδομή, στα χόμπι του, στην αλλαγή σχολείων, τη σχέση και την επικοινωνία με τον πατέρα του, έτσι ώστε να καταστεί αναγνωρίσιμος και να στιγματιστεί, όπως αναφέρεται.

Εκτός από τις χρηματικές αποζημιώσεις, η Δέσποινα Παπαθανασίου και ο 17χρονος αξίωναν από το δικαστήριο να επιβάλει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ κάθε φορά που οι εναγόμενοι θα πρόσβαλαν στο μέλλον την προσωπικότητά τους μέσω οποιουδήποτε τηλεοπτικού προγράμματος.

«Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο εντολέας μου Αίαντας Μανθόπουλος δεν προέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση σε προσβολή της προσωπικότητας τόσο της εναγούσης όσο και του γιου τους και ως εκ τούτου δεν είναι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης απέναντί τους» αναφέρει στην «Espresso» η δικηγόρος του Αίαντα Μανθόπουλου και γνωστή ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Keywords
Αναζητήσεις
απορριφθηκε η αιτηση μαλατου σκεπτικο
Τυχαία Θέματα