Αφροδίσια λόγω της αποτρίχωσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑφροδίσια λόγω της αποτρίχωσηςΤετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2016 - 14:17

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν σε μελέτη τους ότι όσοι άντρες και γυναίκες ξυρίζουν τακτικά το σώμα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα!

O «θάμνος» επιστρέφει και με επιστημονική βούλα. Μετά το βρετανικό περιοδικό «Tatler», που από τον περασμένο Οκτώβριο διακήρυξε ότι για τις κυρίες της καλής βρετανικής κοινωνίας η πλήρης αποτρίχωση των απόκρυφων είναι πια ξεπερασμένη, Αμερικανοί ερευνητές έρχονται να δώσουν στο νέο trend και τον χαρακτήρα της καλύτερης επιλογής σε επίπεδο

υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομάδα του επίκουρου καθηγητή Ουρολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας Τσαρς Οστερμπεργκ, οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες που ξυρίζουν τακτικά ή αφαιρούν τις τρίχες από το σώμα τους είναι πιθανότερο να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, από τη μελέτη περίπου 7.600 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 65 ετών προέκυψε ότι όσοι έχουν τη συνήθεια της αποτρίχωσης έχουν κατά μέσο όρο 80% μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από αφροδίσιο νόσημα, σε σχέση με όσους ποτέ δεν ξύρισαν ή αφαίρεσαν τις τρίχες τους.

Από τους συμμετέχοντες το 13% είχε τουλάχιστον ένα τέτοιο νόσημα, όπως έρπης, σύφιλη, γονόρροια, χλαμύδια, κονδυλώματα-ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων, ιός του AIDS κ.λπ.

Τετραπλάσιος κίνδυνος

Το 84% των γυναικών και το 66% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν κάνει ξύρισμα τριχών ή αποτρίχωση έστω μία φορά στο παρελθόν. To 17% αφαιρούσε όλες τις τρίχες του τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και το 22% καθημερινά ή ανά εβδομάδα. Γενικά, όσοι αφαιρούσαν τις τρίχες τους συχνά ήταν νεότερης ηλικίας και πιο δραστήριοι σεξουαλικώς, με περισσότερους συντρόφους.

Η σχέση ανάμεσα στην αφαίρεση των τριχών και στα αφροδίσια είναι συχνότερη σε όσους αφαιρούν όλες τις τρίχες τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και σε όσους τις ξυρίζουν κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα. Γι' αυτούς ο κίνδυνος να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι τριπλάσιος έως τετραπλάσιος.

Μία πιθανή εξήγηση γι' αυτήν τη συσχέτιση, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι, όταν αφαιρούνται ή κόβονται οι τρίχες, προκαλούνται συχνότερα μικροεκδορές στο δέρμα και έτσι γίνεται πιο εύκολο στους παθογόνους μικροοργανισμούς να το διαπεράσουν.
Μία άλλη ερμηνεία είναι ότι απλώς οι άνθρωποι που ασχολούνται πολύ με τις τρίχες των γεννητικών τους οργάνων είναι σεξουαλικώς πιο δραστήριοι και άρα συχνότερα εκτεθειμένοι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα