Αντιδρούν στις καταγγελίες (της ΠΟΕΔΗΝ) για την υπόθεση της Μελίνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑντιδρούν στις καταγγελίες (της ΠΟΕΔΗΝ) για την υπόθεση της ΜελίναςΤετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2016 - 14:20

Στην αντεπίθεση πέρασε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (ΥΠΕ), μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος νοσηλεύτριας, σχετικά με την υπόθεση της άτυχης τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη (φωτό), που «έφυγε» άδικα έπειτα από επέμβαση ρουτίνας (για κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.



Με ανακοίνωσή της, η 7η ΥΠΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών στη νοσηλεύτρια Δήμητρα Βασιλάκη, προκειμένου να προστατευθεί η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, και αναφέρει ότι η ΕΔΕ απέδωσε ευθύνες τόσο στη νοσηλεύτρια όσο και σε δύο γιατρούς.

«Εξιλαστήρια θύματα»

«Για τους γιατρούς (μία εκ των οποίων είναι η κυρία Πολάκη) επιλήφθηκε άμεσα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ, ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η κλήτευση δεν συνεπάγεται καταδίκη, όπως κάποιοι έσπευσαν να προδικάσουν, κραυγάζοντας για εξιλαστήρια θύματα» αναφέρει η 7η ΥΠΕ, που κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, στο πλαίσιο της αντιπαλότητάς της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Ουδεμία προσπάθεια συγκάλυψης έγινε. Από την αρχή, πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, με σκοπό, εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης, την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα