55 ομάδες στο σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών

ΚΟΣΜΟΣΣοκ στην Αγγλία!55 ομάδες στο σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιώνΔευτέρα, Δεκέμβριος 5, 2016 - 13:08

Από τη μοναχική φωνή του παλαίμαχου Αντι Γούντγουορντ, που αποκάλυψε προ δύο εβδομάδων ότι, ως έφηβος, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητή του, το αγγλικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πλέον μαζικές καταγγελίες, σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας του.

Μετά την προ ημερών αποκάλυψη του Γκάρι Τζόνσον ότι το 2013 αποδέχτηκε ποσό 55.000 ευρώ από την Τσέλσι ώστε να αποσιωπήσει κακοποίηση από τον σκάουτερ Εντι Χιθ τη δεκαετία του '70, η εφημερίδα «Guardian» έδωσε συνέχεια στα συγκλονιστικά στοιχεία, αναφέροντας χθες πως φέρεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 350 θύματα, ενώ 55 σύλλογοι έχουν ήδη παραπεμφθεί για σεξουαλική κακοποίηση...

Ο Βρετανικός Οργανισμός Προστασίας Ανηλίκων, μάλιστα, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για παρόμοιες καταγγελίες και ο πρόεδρός του Πίτερ Ουάνλες επεσήμανε ότι «θέλουμε να βεβαιώσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας, όμως δεν πρέπει όλα τα επιβεβαιωμένα στοιχεία του παρελθόντος να "παντρευτούν" με υστερία και πανικό». Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απειλούνται παιδιά με κακοποίηση ακόμη και στις μέρες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα