296. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30)

14:02 9/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Στο περσινό παιχνίδι το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν στο 51ο λεπτό αποτέλεσε τη «σπίθα» για την... πυρκαγιά που σιγόκαιγε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με το ματς να διακόπτεται λόγω σοβαρότατων επεισοδίων και να κατακυρώνεται με 0-3 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Γήπεδο: «ΟΑΚΑ»
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Προϊστορία: 6-7-9

Το ντέρμπι με αριθμούς: Σε σύνολο 145 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα

ο Παναθηναϊκός μετρά 37 νίκες, ο Ολυμπιακός 56, ενώ 52 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Παράλληλα, στα τελευταία 21 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχει παρατηρηθεί 13 φορές το Under 2,5, ενώ σε επιμέρους σκορ παρατηρούμε με συχνότητα το 1-1, το 0-0 και το 3-2. Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του «αιωνίου αντιπάλου» του για το πρωτάθλημα είναι το 8-2 της... μακρινής σεζόν 1929-1930, ενώ σε πιο πρόσφατα επίπεδα είναι το 3-0 της σεζόν 1991-1992. Το μεγαλύτερο «διπλό» του Ολυμπιακού είναι το 1-6 της σεζόν 1932-1933, ενώ τη σεζόν 1987-1988 έφυγε από την έδρα του αντιπάλου του με το ευρύ 1-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (7ος): Η ώρα του «ντέρμπι των ντέρμπι» για το ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε... Στις 19:30 το απόγευμα ο Σταύρος Μάνταλος θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για το πιο δημοφιλές ματς όσον αφορά τα εγχώρια δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όντας μεταμορφωμένος, μετά την –ευεργετική, όπως αποδεικνύεται- έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του, που αντικατέστησε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αν το συγκεκριμένο ματς διεξαγόταν πριν από ένα ενάμισι μήνα, τότε ο τίτλος του φαβορί θα δινόταν χωρίς δεύτερη σκέψη στον Ολυμπιακό, βάσει της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων. Πλέον, όμως, η «ψαλίδα» έχει κλείσει, καθώς ο Ρότσα έχει καταφέρει να επαναφέρει την αυτοπεποίθηση στους παίκτες του «τριφυλλιού» και –κυρίως- παρουσιάζει στο «χορτάρι» ένα σύνολο που έχει όλα τα στοιχεία της «ομάδας».

Οι «πράσινοι» προέρχονται από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Τότεναμ, καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν το «θαύμα» μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (ήθελαν νίκη για να προκριθούν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ). Παρόλα αυτά, η εμφάνιση στο Λονδίνο σκόρπισε χαμόγελα, καθώς θύμισε τον... γνωστό ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι προέρχονται από το «διπλό» της Νέας Σμύρνης και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση του πίνακα με 19 βαθμούς (ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2). Σε περίπτωση νίκης, όμως, ξεπερνούν εκ νέου τον ΠΑΣ Γιάννινα (21β.), που έχει αγωνιστεί ήδη. Ο Ρότσα αναμένεται να προχωρήσει μέχρι και σε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ματς του Λονδίνου, δίνοντας πιθανότατα φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης στον Αντώνη Πετρόπουλο

Προηγούμενο ματς: Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία, χάνοντας με 3-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από την Τότεναμ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Ο Αντεμπαγ

Keywords
Τυχαία Θέματα