ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ...

Στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας συνελήφθη ακόμη ένας ύποπτος για εγκλήματα πολέμου στη Σρεμπρένιτσα, δήλωσε ο αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug...

Ο κ. Βέκαριτς διευκρίνισε ότι, σήμερα το πρωί, σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Σερβίας συνελήφθησαν επτά άτομα και λίγο αργότερα ακολούθησε η σύλληψη
του όγδοου υπόπτου για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου εναντίον αμάχων στο χωριό Κράβιτσε, στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τον Ιούλιο του 1995.
Οι συλληφθέντες είναι πρώην μέλη της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος άμαχων Βόσνιων Μουσουλμάνων στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελία εγκλημάτων πολέμου ασχολείται με μαζικές δολοφονίες αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου στη Σρεμπρένιτσα».

Η σερβική αστυνομία και η ειδική εισαγγελία αναζητούν και άλλους υπόπτους, οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται σε γειτονικές χώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα