''τα γυριζει'' τωρα για τις σκουριες ο τσιρωνης...

18:15 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα βήμα πίσω κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης στο θέμα ...
της υλοτομίας στις Σκουριές, προκαλώντας νέο επεισόδιο στην σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την εταιρεία. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περί νόμιμων πρωτοκόλλων υλοτόμησης για τα 300 στρέμματα δάσους στην Χαλκιδική που θα χρησιμοποιηθούν για την εναπόθεση των παραπροϊόντων της εξόρυξης, ο κ. Τσιρώνης αρνείται να πάρει πίσω την ανάκληση του φακέλου που είχε ζητήσει το υπουργείο, μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητά του.

Με
χθεσινή του επιστολή προς την Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης επικαλείται την ανάγκη ολοκλήρωσης του ελέγχου από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου, δίνοντας εντολή να μην προχωρήσουν οι εργασίες έως την έκδοση πορίσματος.

Κατά πληροφορίες, το ΠΑΠΕΝ επικαλείται την ανάγκη να επιλυθεί η εκκρεμοδικία που υπάρχει για το θέμα, εξαιτίας προσφυγής που έχει γίνει στο ΣτΕ κατά της υλοτομίας από κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Το μήνυμα το έστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός στους δασεργάτες των Σκουριών που επισκέφτηκαν το υπουργείο, προκαλώντας σύμφωνα με πληροφορίες την οργή τους, καθώς οι τελευταίοι ζητούσαν να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να τους επιτραπεί το κόψιμο των δέντρων.

Οι δασεργάτες αποχώρησαν από το υπουργείο σφόδρα δυσαρεστημένοι, απειλώντας με νέες κινητοποιήσεις ενώ με αφορμή τις εξελίξεις οργανώνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

“Από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτοκόλλων. Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος”. 'έλεγε πρόσφατα η ανακοίνωση του ΠΑΠΕΝ.

Τι μεσολάβησε και το υπουργείο αποφάσισε να κάνει στροφή λίγες μέρες αργότερα; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφασή του να επιτρέψει την υλοτόμηση έχει εξοργίσει όσους αντιδρούν για το έργο, θεωρώντας ότι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης “χάνει το δάσος και κοιτάει το δέντρο”.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίθουν από παραινέσεις με τις οποίες ζητούν από το υπουργείο να κινηθεί πιο επιθετικά και να παρέμβει στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών έργων και να μην ασχολείται με τις άδειες υλοτομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα