Προειδοποioyν με αυτοκτονια οι ασθενεις απο το κολαστηριο των φυλακων κορυδαλλου - πληρης αδιαφορια απο τη κυβερνηση

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ,ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ...
Σε απεργία πείνας προχωράνε οι κρατούμενοι ασθενείς του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού, με πέντε εξ αυτών να απειλούν πως θα αυτοκτονήσουν, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αναμένεται να φτάσει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή
και αφορά την αποφυλάκιση κρατουμένων με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας.

Ο ασθενής κρατούμενος, Γ., μιλώντας στο in.gr, εξήγησε τους λόγους που οι έγκλειστοι του νοσοκομείου στον Κορυδαλλό ξεκινούν απεργία πείνας, με πέντε εξ αυτών να απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν.

«Οι ιθύνοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης θέλουν να βγάλουν μόνο τον Ξηρό έξω και όλοι οι άλλοι με βαριές ασθένειες να παραμείνουν στο "κολαστήριο". Όσοι δικαιούμασταν να αποφυλακιστούμε με το ισχύον καθεστώς, μας κόβουν ουσιαστικά την υπό όρους απόλυση.

«Βάσει του άρθρου 110Α καταργούν την υπό όρους απόλυση στους χρόνια πάσχοντες, θέτοντας ποσοστά αναπηρίας και όρια έκτισης ποινής, κάτι που δεν υπήρχε πριν. Με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι που ήδη έχουν υπογράψει να αποφυλακιστούν ή που περίμεναν ότι αυτό θα γίνει άμεσα, θα παραμείνουν έγκλειστοι» λέει.
Keywords
Τυχαία Θέματα