Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε!!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό και Συριζαίικο. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε. Το φόρο που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτόν για τον οποίο ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν βγει στα κάγκελα και κατακεραύνωναν τον Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών τέθηκε θέμα μη αποδοτικότητας του φόρου ακινήτων.

Τότε οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν στοιχεία στην τρόικα σύμφωνα με τα οποία ο ΕΝΦΙΑ είναι αποτελεσματικός και αποδοτικός φόρος.

Συνολικά το 2014 εισπράχθηκαν 2,6 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, όσα είχαν αρχικώς προϋπολογισθεί. Έως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2014 τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ανέρχονταν σε 2 δισ. ευρώ. Τον Ιανουάριο 2015 εισπράχθηκαν 337 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο 316,9 εκατ. ευρώ.

Οι δανειστές δεν εμπιστεύονταν την ελληνική κυβέρνηση και τους ελληνικούς στόχους και ζητούσαν νέα μέτρα, και παλιότερα αλλά και τώρα από το σημερινό οικονομικό επιτελείο. Τελικά κατάφεραν να πείσουν τους δανειστές ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι... καλός φόρος. Τρελά πράγματα κι αναρωτιόμαστε γιατί ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, καθώς θα διατηρήσουν τον ΕΝΦΙΑ απλά θα του αλλάξουν όνομα αφού αποδίδει μια χαρά και οι Έλληνες πληρώνουν για την περιουσία τους.

Ξεχάστηκαν τα μεγάλα λόγια για την επιβολή νέου φόρου που θα τον πλήρωναν μόνο οι πλούσιοι και θα γλίτωναν όσοι είχαν πρώτη κατοικία. Ξεχάστηκαν κάτι αφορολόγητα 300 και 400 χιλιάδες ευρώ, ξεχάστηκε η φορολογική δικαιοσύνη και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το μέτρο που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση!

Αναμφίβολα η προηγούμενη κυβέρνηση υπέστη δεινή ουσιαστική και επικοινωνιακή ήττα, όχι με τον ΕΝΦΙΑ αλλά με τον τρόπο εφαρμογής του. Παράλληλα, υπέκυψε στους λαϊκισμούς βουλευτών της επαρχίας που ζητούσαν να απαλλαγούν τα κτήματα και να πληρώσουν το μάρμαρο τα σπίτια στις πόλεις. Επιπροσθέτως είχε σοβαρά λάθη και υπολογιζόταν πάνω σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες. Όμως, είναι ένας δίκαιος φόρος αρκεί να μπορεί να υλοποιηθεί με σωστό και δίκαιο τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός πολέμιος του ΕΝΦΙΑ και οι υπουργοί που δεν τον έχουν πληρώσει τώρα τον υπερασπίζονται. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα