Ξεκινούν συνεχείς έλεγχοι για αποδείξεις και ΦΠΑ – Συνεργεία των ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα

Εντατικούς ελέγχους ξεκινά η εφορία σε τουριστικούς και μη προορισμούς με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία και όχι στις τσέπες κάποιων επιτήδειων. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι εφορίες πήραν σαφείς οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, οι έλεγχοι στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι τη λήξη της θερινής περιόδου θα εστιάζουν σε κλάδους στους οποίους έχει διαπιστωθεί αυξημένη παραβατικότητα και πιο συγκεκριμένα στην εστίαση, τα κέντρα διασκεδάσεως,

τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ άμεσοι θα είναι οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις που έχουν καταγγελθεί είτε επώνυμα είτε ανώνυμα για φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Τα κλιμάκια που θα κάνουν τους ελέγχους θα είναι δύο ατόμων και θα πραγματοποιούν έλεγχο από τη διακίνηση μέχρι την πώληση και την παροχή υπηρεσιών, εξετάζοντας το εάν εκδόθηκαν παραστατικά διακινήσεως, τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής.

Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής (π.χ. ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καφενεία, μπαρ κ.λπ.) οι εντολές της διοικήσεως προβλέπουν την απαραίτητη είσοδο εντός του καταστήματος ή στους εξωτερικούς χώρους αυτού, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκδοση παραστατικού λιανικής πωλήσεως για την επιτόπια κατανάλωση φαγητών, ποτών, κ.λπ.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα