Κληρώνει για τα προκριματικά του Μουντιάλ – Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική μας

Η πρόκριση στο Euro 2016 που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας ουσιαστικά έχει χαθεί για την Εθνική μας ομάδα, η οποία στρέφει σιγά, σιγά την προσοχή της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018), η κλήρωση των οποίων θα γίνει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη.

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν επτά όμιλοι στους οποίους θα συμπεριληφθούν από έξι ομάδες και δύο όμιλοι που θα έχουν πέντε ομάδες ο καθένας. Ο σχηματισμός των ομίλων θα γίνει

με κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί με γκρουπ δυναμικότητας με την Εθνική μας ομάδα να βρίσκεται πλέον στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β. Ιρλανδία και Σερβία, με τις οποίες δεν θα κληρωθεί.

Από τους 9 ομίλους οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν στο Μουντιάλ του 2018, ενώ οι 8 καλύτερες δεύτερες θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία για πρόκριση με τη συμμετοχή τους σε αγώνες μπαράζ, από τους οποίους θα πάνε στα γήπεδα της Ρωσίας τέσσερις επιπλέον ομάδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια της τελικής φάσης Ρωσία θα συμμετάσχει χωρίς προκριματικούς αγώνες, ενώ δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση το Γιβραλτάρ που είναι μέλος μόνο της UEFA και όχι της FIFA. Επίσης ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει στην κλήρωση είναι να μην κληρωθούν στον ίδιο όμιλο το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία, για γεωπολιτικούς λόγους.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν μέσα στο Νοέμβριο του 2017. Το πλήρες πρόγραμμα με ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθεί μια ημέρα μετά την κλήρωση της προκριματικής φάσης, δηλαδή στις 26 Ιουλίου.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 25ης Ιουλίου είναι:

1ο γκρουπ : Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κροατία

2ο γκρουπ : Ιταλία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

3ο γκρουπ : Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β.Ιρλανδία , Σερβία, Ελλάδα

4ο γκρουπ : Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Εϊρε , Νορβηγία, Βουλγαρία, Νήσοι Φερόες, Μαυροβούνιο, Εσθονία

5ο γκρουπ : Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Σκόπια , Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία

6ο γκρουπ : Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα

Keywords
Τυχαία Θέματα