​Βάφτηκε με χρώματα ο ουρανός της Αθήνας

Η πιο χαρούμενη και πολύχρωμη γιορτή του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος για το Colour Day Festival, όπου περισσότερα από 32.000 άτομα έδωσαν το παρών, μοιράστηκαν χαμόγελα και έβαψαν μαζί τον ουρανό της Αθήνας.

Της Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου

Με ένα «πολυσυλλεκτικό» line-up, εντυπωσιακό stage

200 τ.μ., συναρπαστικό ήχο και φως, αλλά και πρωτότυπες, παράλληλες δράσεις, το Colour Day Festival ήταν το πιο ολοκληρωμένο «experience event» αυτής της σεζόν. Διάσημοι djs αλλά και δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής μοιράστηκαν με τον κόσμο, για οκτώ ώρες, σε ένα ξέφρενο πάρτι το ίδιο πάθος για τη μουσική και τον χορό.

Η επιτυχία του φεστιβάλ

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, αλλά στο εξωτερικό είναι, ήδη, αρκετά διαδεδομένο. Σε ΗΠΑ, Πορτογαλία, Αγγλία και Ισπανία αποτελεί το αγαπημένο ετήσιο ραντεβού για δεκάδες χιλιάδες νέους. Η γιορτή είναι εμπνευσμένη από την Ινδία. Το Happy Holi, όπως ονομάζεται η διάσημη θρησκευτική τελετή, αποτελεί τη γιορτή των χρωμάτων, της αγάπης και της νέας αρχής, που παραδοσιακά γιορτάζουν οι ινδουιστές κάθε άνοιξη, εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στην Αθήνα, η ιδέα του φεστιβάλ βασίστηκε στο κέφι, το χρώμα και την ενέργεια. Τα είχε όλα! Παιδιά 15 ετών έως και «παιδιά» 65 ετών έδωσαν ραντεβού στο ΟΑΚΑ και εξοπλισμένοι με πάθος, ζωντάνια και σακουλάκια πολύχρωμης σκόνης επιδόθηκαν στον «πόλεμο» των χρωμάτων. Ήταν μια γιορτή όπου τα μουσικά ακούσματα όπως η house, EDM, RNB, mainstream αλλά και τα ελληνικά τραγούδια είχαν την τιμητική τους, έτσι κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ συμμετείχε και το συγκρότημα «Μέλισσες». Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιλογή του ιδανικού χώρου. Το ΟΑΚΑ ήταν το κλειδί, καθώς εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια έφτασε τόσος κόσμος στο φεστιβάλ, για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία «βαμμένη με χρώμα»!

Οι συμμετέχοντες έβαλαν χρώμα στη ζωή τους

Ήταν μια ευκαιρία για νέες συναρπαστικές γνωριμίες, δυνατή μουσική, πάρτι και χορό όπου άνθρωποι από την Αθήνα, και όχι μόνο, πλημμύρισαν το ΟΑΚΑ για το πιο χαρούμενο και παιχνιδιάρικο φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ. Άφησαν πίσω τους τα προβλήματα της καθημερινότητας και έβαλαν «χρώμα» στη ζωή τους, σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν. «Η εμπειρία ήταν μοναδική, οι Djs έπαιξαν μουσική στο τέρμα και απογείωσαν το κέφι. Χορεύαμε ασταμάτητα ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Λερωθήκαμε, παίξαμε και ξεφαντώσαμε σαν παιδιά», μας είπε η Ξανθή Πελεκάνου, από τη Ραφήνα. «Η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη. Η μουσική καταπληκτική. Σίγουρα του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ. Ήταν από τα καλύτερα πάρτι που έχουν γίνει ποτέ, περάσαμε όλοι τέλεια», μας είπε η Στέλλα Ντούλη από το Περιστέρι. «Είδαμε τη διαφήμιση στην τηλεόραση κι αποφασίσαμε να έρθουμε. Άξιζε τον κόπο. Η οργάνωση ήταν άριστη, και το κέφι τρελό. Παρά τη ζέστη και τον ήλιο διασκεδάσαμε, χορέψαμε και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι», μας επισήμανε ο Θάνος Μπαρμπέρης, από το Λουτράκι. «Είχαμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από το ίντερνετ, πριν έρθουμε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Αθήνα, και νομίζω σαν πρώτη προσπάθεια είναι εξαιρετικό. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να το διαφημίσουν περισσότερο, γιατί είναι μια εμπειρία που αξίζει για όλο τον κόσμο να τη ζήσει», μας τόνισε η Νάνσυ Σολωμονίδου από τον Πειραιά.

Οι πρωταγωνιστές απογείωσαν το φεστιβάλ

«Το να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα ιδανικό line up, με πολλούς πρωταγωνιστές της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας και σκηνής, ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να πετύχει! Και το αποτέλεσμα των 32.000 ατόμων δικαιώνει το «COLOUR DAY FESTIVAL», ως το πιο επιτυχημένο solo event στην Αθήνα» , έγραψε σε άρθρο του ο Project/Stage Manager του φεστιβάλ αλλά και του godisadj.gr, Κυριάκος Μαραγκός. Ακολουθούν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του φεστιβάλ, όπως φιλοξενήθηκαν στο site godisadj.gr.

DINO MFU

To Colour Day Festival ήταν πραγματικά μια μαγική εμπειρία, και η δεύτερη φορά για μένα να βρίσκομαι μπροστά σε τόσο κόσμο με τόση ενέργεια. Το Ολυμπιακό στάδιο μπροστά, το επιβλητικό djbooth και το μοναδικό stage έδωσαν χαρά στο κοινό. Αυτό που μου έκανε, όμως, πραγματικά εντύπωση είναι το πόσες ώρες κάθισε ο κόσμος κάτω από τον ήλιο, χαρούμενοι γεμάτοι ενέργεια και θετική αύρα! Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ ωραίο show με την εμφάνιση του Claydee, εν συνέχεια με τη συμμετοχή μου πλαισιωμένη από το όμορφο παίξιμο του Sad Pappy στα effects και το midi, τον B-Sykes στα φωνητικά, και τέλος με τον DJ The Boy που απογείωσε το κλείσιμο μας. Ο κόσμος νομίζω ότι το ευχαριστήθηκε βλέποντας μας να κάνουμε κάτι διαφορετικό, και είμαι πολύ χαρούμενος που είδα ότι πέρασε. Είναι κάτι μαγικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις μέσα σε περίοδο κρίσης, είναι σημαντικό να μαζεύονται 32000 άνθρωποι με καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό για να ακούσουν διαφορετικούς καλλιτέχνες και να τους επικροτήσουν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Michael Tsaousopoulos | 95,2 Athens DeeJay

Ήταν κάτι διαφορετικό και εντυπωσιακό. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε και εντυπωσιάστηκε. Είχε Ευρωπαϊκό άρωμα και πάνω από όλα είχε χρώμα! Το set μου ήταν έτσι στημένο με ένα σκοπό, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να απογειωθεί! Νομίζω ότι το κατάφερα. Έβλεπα τα χιλιάδες χέρια να είναι υψωμένα και όλοι χοροπηδούσαν. Πέρασα τέλεια. Εύχομαι του χρόνου να είναι ακόμα μεγαλύτερο και να γίνει μέσα στο στάδιο!

Sparky T (God is a DJ Team)

Το Colour Day Festival απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα events του εξωτερικού. Ο κόσμος ήταν αυτό που λέμε “ψημένος” για να περάσει καλά, χωρίς προκαταλήψεις και παρωπίδες. Σε ότι αφορά το δικό μου set, θεωρώ ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, και αν εξαιρέσω κάποια μικρά τεχνικά θέματα, μάλλον, πέρασε πολύ καλά στο κοινό. Ήταν μια εμπειρία που σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω.

Αgent Greg

Πιο γρήγορα έφτασα και άφησα το αυτοκίνητο μου στο backstage, από ότι παρκάρω για να μπω στο σπίτι μου! Kαι όταν, μάλιστα, μπροστά υπήρχαν ήδη 20000 και πλέον κόσμου αυτό σημαίνει σωστή οργάνωση. Για ένα τόσο μεγάλο γεγονός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ήταν μεγάλη επιτυχία! Φοβερός ήχος και φώτα, η ενέργεια του κόσμου από την αρχή έως το τέλος ήταν απερίγραπτη, ακόμα και εμείς που το ζούσαμε δυσκολευόμασταν να το πιστέψουμε. Όσον άφορα το σετ, επειδή μου αρέσει να παίζω πολλές ώρες , τα 40 λεπτά μου φάνηκαν σαν ένα λεπτό. Ήταν από τα πιο έντονα, όμως, που έχω ζήσει ποτέ. Χάρηκα που ενώ το κοινό μέχρι εκείνη την ώρα άκουγε mainstream μουσική, είχε ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις και στο δικό μου σετ που ήταν underground και καθαρό house! Και του χρόνου λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές άλλα και στον κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ.

HouseTwins

Ήταν μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Colour Day Festival! Κάτι τέτοιο έλειπε από την Αθήνα, και σίγουρα ανυπομονούμε για το επόμενο. Μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε να βάζουμε χρώμα στη καθημερινότητα μας!

Robin Skouteris

Το ColourDay Festival ήταν μια πρωτόγνωρη απολαυστική εμπειρία για μένα. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ μπροστά σε τόσο κόσμο, η ενέργεια του κόσμου ήταν απίστευτη. Νιώθω ότι το concept του φεστιβάλ ταιριάζει πολύ με το στυλ της μουσικής μου, ένιωσα τελείως ελεύθερος να κάνω αυτό που αγαπώ και με εκφράζει απόλυτα. Η όλη ιδέα με τα χρώματα έφερε μια αύρα θετικής ενέργειας στον κόσμο, και νιώθω ότι είναι μια ενέργεια που την χρειαζόμασταν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπήρχε η αίσθηση ότι είμαστε εκεί για να περάσουμε καλά, να νιώσουμε ενωμένοι, και όχι για να διαφημίσουμε τη δουλειά μας. Ήταν κάτι εθιστικό, ανυπομονώ να το ξαναζήσω. Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να νιώθει τόσο σαν «ένα», ειδικά μπροστά σε κάτι καινούργιο, γιατί όπως ξέρουμε όλοι, ο Έλληνας είναι δύσπιστος και δύσκολα λέει καλό λόγο για κάτι νέο. Μπράβο σε όλη ομάδα για την διοργάνωση και την συνέπεια. Καλή αρχή, και καλή συνέχεια, με περισσότερο χρώμα στην ζωή μας!

Yalena

Το Colour Day Festival ήταν μία όαση ευτυχίας και θετικής ενέργειας, κόντρα στη μιζέρια των καιρών μας. 32.000 πολύχρωμα χαμόγελα, ενωμένα σε έναν φοβερό παλμό. Για μένα, η συμμετοχή μου σε ένα τέτοιο φεστιβάλ ήταν εμπειρία ζωής. Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο! Ευχαριστώ τους διοργανωτές, τους τεχνικούς, τους εθελοντές και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να γίνει μια τέτοια εκδήλωση πραγματικότητα! Ελπίζω, μέσα από την καρδιά μου, να καθιερωθεί και να γεμίζουμε με χρώμα τον ουρανό της Αθήνας κάθε χρόνο.

Mossel

Τα λόγια είναι φτωχά, για να πω την αλήθεια περίμενα ότι θα είναι κάτι πολύ δυνατό αλλά η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Η ενέργεια ήταν μοναδική, η αδρεναλίνη στα ύψη καθ’ όλη την διάρκεια του set. Ήταν μια από της πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου.

Instamix

Για εμάς ήταν μια εμπειρία δίχως προηγούμενο. Ήταν το πρώτο φεστιβάλ στο οποίο παίζαμε και πραγματικά τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Ο κόσμος γεμάτος όρεξη και αγάπη για τη μουσική, με καταπληκτικές αντιδράσεις! Ακόμα προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας που είχε τόσο το Colour Day, συνολικά, όσο και η εμφάνιση μας. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους του υπευθύνους του φεστιβάλ, τόσο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όσο και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο event.

Playmen

Η πιο πολύχρωμη εμπειρία στο πιο όμορφο φεστιβάλ που έχουμε βρεθεί ποτέ. Το κέφι και η ενέργεια του κόσμου ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι μας βοήθησαν. Σίγουρα, θα μας μείνει αξέχαστο. Τουλάχιστον, μέχρι το επόμενο !

DJ Marnick

Η εμπειρία του Colour Day Festival ήταν μοναδική. Το διασκέδασα πολύ από την πλευρά του DJ αλλά και από την πλευρά του κοινού όταν “μπλέχτηκα” με τον υπόλοιπο κόσμο, στον πόλεμο των χρωμάτων. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν κι εγώ κομμάτι αυτής της υπέροχης, χρωματιστής, γιορτής.

Keywords
αθηνα, χρωματα, ουρανος, οακα, festival, stage, φως, djs, ηπα, happy, house, rnb, περιστερι, καλοκαιρι, εισιτήρια, πειραιας, site, dino, ολυμπιακος, εμφάνιση, claydee, συμμετοχή, midi, athens, set, god, σημαίνει, σετ, underground, στυλ, ελλαδα, μιζέρια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ξανθη, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, δυνατα, αδρεναλινη, αυτοκινητο, δουλεια, ηπα, ηχος, ινδια, ισπανια, κοντρα, λουτρακι, μουσικη, οακα, ονοματα, τηλεοραση, τραγουδια, φως, ωρα, rnb, αγαπη, αρθρο, αξιζει, ανοιξη, αξιζε, αρωμα, αυρα, γεγονος, γινει, γινονται, δηλωσεις, δοθηκε, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, εισιτήρια, ενεργεια, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, ετων, ζεστη, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδιο, ιντερνετ, υπηρχαν, διαφημιση, ηχο, λογια, λογο, μιζέρια, μυαλο, ομαδα, οκτω, ουγγαρεζος, παιδια, παθος, πορτογαλια, προβληματα, πρωταγωνιστες, ραντεβου, ραφηνα, ρολο, σαββατο, σεζον, σετ, σιγουρα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σπιτι, στυλ, φεστιβαλ, φοβερο, φορα, χρωμα, χαρα, οαση, ωρες, athens, ασφαλεια, claydee, δημητρης, djs, ελληνικα, ενωμενα, festival, γιορτη, house, happy, ιδανικο, κομματι, καρδια, μεινει, midi, μπροστα, set, σημαίνει, site, stage, τρελο, θανος, underground, θεματα, ωραιο, χερια
Τυχαία Θέματα