Στα χέρια της Ασφάλειας μέλη της συμμορίας των «ληστών με το σίδερο»

Δύο από τους «ληστές με το σίδερο», τους Γεωργιανούς βάρβαρους κακοποιούς, που έκαιγαν με την πυρακτωμένη πλάκα του ηλεκτρικού σίδερου τα θύματά τους μέσα στα σπίτια τους, για να αποκαλύψουν, που έχουν κρυμμένα τα χρήματά τους, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για δύο κακοποιούς από τη Γεωργία, 37 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι πιάστηκαν σε επιχειρήσεις της Ασφάλειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

και ήδη ανακρίνονται από ειδική ομάδα αστυνομικών, για να αποκαλυφθεί η πλήρης ανατριχιαστική δράση τους, αλλά και για να εντοπιστούν άλλα δύο μέλη της ίδιας συμμορίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο Γεωργιανοί αναγνωρίστηκαν από αποτυπώματα και δείγματα DNA, τα οποία είχε βρει η Αστυνομία και είχε περισυλλέξει σε ληστρική επιδρομή τεσσάρων εκ των αδίστακτων κακοποιών σε μονοκατοικία της Πεύκης, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τότε, η ομάδα των κουκουλοφόρων, που έγινε για μήνες συνώνυμο του τρόμου, λόγω της αγριότητας και του πρωτόγονου τρόπου βασανισμού των ανυπεράσπιστων-μέσα στο σπίτι τους-θυμάτων, είχε εισβάλει στο σπίτι, όπου βρισκόταν η ιδιοκτήτρια, αισθητικός στο επάγγελμα, με την μόλις 10 ετών κόρη της και μία φίλη της, που κοιμόταν στο σαλόνι.

Οι ληστές, με τις κουκούλες στο κεφάλι και τα πιστόλια στα χέρια, άρπαξαν τις γυναίκες, μαζί και το κοριτσάκι, τους έκλεισαν με τις παλάμες το στόμα και στη συνέχεα τις φίμωσαν και τις έδεσαν με χαρτοταινία. Άρχισαν να ζητάνε επίμονα, με απειλές κατά της ζωής τους, να τους πουν που έχουν κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο. Μάταια η αισθητικός τους έλεγε ότι δεν διέθετε χρηματοκιβώτιο.

Για να πειστούν απόλυτα, οι αδίστακτοι κακοποιοί άρπαξαν το ηλεκτρικό σίδερο, το έβαλαν στην πρίζα και όταν πυρακτώθηκε, πλησίασαν τις γυναίκες και το κορίτσι, απειλώντας ότι θα τις κάψουν, αν δεν τους αποκαλύψουν αυτά που ήθελαν. Εν τέλει, και μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι, είδαν ότι χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχε. Έτσι, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και χρυσαφικά και διέφυγαν.

Ειδική ομάδα στην Ασφάλεια για τη σύλληψή τους

Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που είχε συσταθεί από την Ασφάλεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων εισβολέων, έχουν στοιχειοθετήσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή των δύο στην συγκεκριμένη εισβολή και σε μία άλλη εισβολή σε σπίτι, στο Χαλάνδρι, όπου ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Είναι όμως απόλυτα βέβαιοι από τα στοιχεία τους ότι πρόκειται για τους κακοποιούς, που συναποτελούσαν τη συμμορία με το σίδερο, που απειλούσε με ψυχολογική «κατάρρευση»-και μόνο στη σκέψη-χιλιάδες οικογένειας της Αττικής. Προέκυψε επίσης, ότι οι πανούργοι εισβολείς κατέστρωναν ολόκληρο σχέδιο, με παρακολουθήσεις και κατοπτεύσεις χώρων και σπιτιών, πριν εισβάλουν σε ένα σπίτι.

Μεταξύ των μέτρων, που λάμβαναν ήταν και το εξής! Τοποθετούσαν GPS στα αυτοκίνητα των θυμάτων για να γνωρίζουν που κινούνται, πότε είναι στο σπίτι τους και πότε λείπουν για δουλειές για να αποφασίσουν οι ίδιοι τη μέρα και την ώρα της εισβολής!

«Ένα πυρακτωμένο σίδερο… παγώνει τις συνοικίες της Αττικής», έγραφε η «Αττική freepress» τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι επιθέσεις της συμμορίας διαδεχόταν η μία την άλλη.

Ο κύκλος του τρόμου των ληστών που «πάγωσαν» την Αττική

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, τα μέλη της ίδιας σπείρας πιθανότατα έχουν διαπράξει τις παρακάτω ληστρικές επιθέσεις:

– Στις 28 Φεβρουαρίου 2014, δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει μέρα-μεσημέρι στο σπίτι οικογένειας γνωστού δερματολόγου και καθηγητή Πανεπιστημίου, στην Φιλοθέη. Οι ληστές έδεσαν με… γραβάτες τον γιατρό και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, ενώ την 55χρονη σύζυγό του μαζί με την οικιακή βοηθό σε ένα άλλο. Αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της οικοδέσποινας, τη χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο σπάζοντάς της τρία δόντια, και στη συνέχεια και αφού εκείνη δεν τους αποκάλυπτε που ήταν τα χρήματα και τα κοσμήματα, άρχισαν τα φρικτά βασανιστήρια. Άρπαξαν το καυτό σίδερο που χρησιμοποιούσε η οικιακή βοηθός και το έβαλαν στην κοιλιά της, προκαλώντάς της σοβαρά εγκαύματα. Οι βασανιστές-ληστές σταμάτησαν μόνο, όταν τους υπέδειξε ένα σημείο του σπιτιού, όπου υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα. Τον Μάρτιο του 2014 οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν καταφέρει να συλλάβουν έναν 35χρονο, μέλος της επικίνδυνης σπείρας.

– Στις 4 Ιουλίου 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 00:30 σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 16 και 17 ετών, τους φίμωσαν και άρχισαν να καίνε τα πόδια του δικηγόρου με ένα καυτό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι. Έπειτα από τρεις ώρες οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή, έχοντας αποσπάσει από το χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, άγνωστο χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και κυνηγετικά όπλα.

– 7 Οκτώβριου 2014 είχαν εισβάλει στο σπίτι 61χρονου εμπόρου υγρών καυσίμων στην οδό Καζαντζάκη στη Βούλα. Είχαν δέσει τον ίδιο, τη σύντροφό του και τις δύο κόρες της 22 και 20 ετών. «Σιδέρωσαν» στο πρόσωπο και στα πλευρά τον έμπορο, προκειμένου να τους πει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Έκαναν λάθος όμως, νόμιζαν ότι τους είχε πει ψέματα το θύμα, τον έκαψαν ξανά, και στο τέλος ξεκόλλησαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο της οικογένειας και διέφυγαν με αυτό. Πήραν περίπου 120.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα σε ερημικό δρόμο των Άνω Λιοσίων.

– Στις 21 Δεκεμβρίου 2014, ένα παρόμοιο «δίδυμο» είχε δράσει με παρόμοια μεθοδολογία στην περιοχή Καμένα Καλύβια στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Ένας 78χρονος συνταξιούχος αγροφύλακας «σιδερώθηκε» στο πρόσωπο, για 800 ευρώ, μερικά χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα. Ο 78χρονος άνδρας είχε βγει από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα που ήταν εξωτερικά. Οι δύο δράστες του επιτέθηκαν και τον έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού. Ένας από τους δράστες κατευθύνεται στην κρεβατοκάμαρα, όπου ακινητοποιεί και την 76χρονη σύζυγό του. Μεταφέρουν το ζευγάρι στο σαλόνι, όπου τους δένουν χειροπόδαρα, χρησιμοποιώντας πλαστικά δεματικά. Ξεκίνησαν τον βασανισμό, χτυπώντας με γροθιές και κλωτσιές, στο πρόσωπο και στο σώμα, τον ηλικιωμένο άνδρα. Αρπάζουν το ηλεκτρικό σίδερο, το βάζουν στην πρίζα και τον καίνε στο πιγούνι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρπάξουν μερικά ακόμη χρυσαφικά και τρέπονται σε φυγή, αφού κλειδώνουν την πόρτα και σπάζουν το κλειδί στην κλειδαριά. Η 76χρονη κατάφερε να κόψει τα δεσμά του τραυματισμένου συζύγου της και εκείνος με τη σειρά του τα δικά της. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Καρύστου, έχοντας υποστεί κατάγματα σε δύο πλευρά και έγκαυμα στο πηγούνι.

– Στις 18 Ιανουαρίου 2015, στη 01:00 τα ξημερώματα, στη Χαλκίδα, δύο άγνωστοι, που φορούσαν κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι 54χρονης γυναίκας. Την έδεσαν χειροπόδαρα πάνω σε μία καρέκλα με μονωτική ταινία και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια. Με ηλεκτρικό σίδερο που βρήκαν στο χώρο, της προκάλεσαν έγκαυμα, προκειμένου να τους πει που είχε χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα