Δραματικές ώρες… Έκτακτη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Συνεχείς εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομικής διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει από τις Βρυξέλλες και να συγκαλεί εκτάκτως Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να αποφασιστεί από κοινού με τους υπουργούς η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται

μετά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα. Κυβερνητικές πηγές πάντως ξεκαθαρίζουν: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο».

Μάλιστα, επισημαίνουν με νόημα: «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές κατέθεσαν πρόταση για 5μηνη παράταση της ισχύουσας συμφωνίας -μέχρι το Νοέμβριο του 2015- με παράλληλη χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ.ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα