Τουλάχιστον 150 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Νότιο Σουδάν

Το θάνατο τουλάχιστον 150 ανθρώπων προκάλεσε μια έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στο Νότιο Σουδάν. Το βυτιοφόρο ανατράπηκε σε κεντρικό δρόμο και αρκετοί πολίτες έσπευσαν να αφαιρέσουν με ότι μπορούσαν το φορτίο του, όμως το βυτιοφόρο εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι όσοι ήταν κοντά αλλά και σε μικρή απόσταση από το φορτηγό, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 100 τραυματίες. , Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής

τη ζωή τους από τη χθεσινή έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και ανατράπηκε σε δρόμο του Νοτίου Σουδάν την ώρα που πλήθος προσπαθούσε να αφαιρέσει το φορτίο του, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που συνδέει τις πόλεις Τζούμπακαι Μαρίντι θεωρείται ως δρόμοςτων φορτηγών και των βυτιοφόρων σε μια περιοχή που οι ασφαλτοστρωμέμοι δρόμοι είναι ελάχιστοι, ενώ και οι κάτοικοι προσπαθούν με μπιτόνια και ότι άλλο έχουν να πάρουν πετρέλαιο από διαρροές σε πετρελαιαγωγούς και από τα βυτιοφόρα εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το τέλος του 2013 και η διαμάχη έχει κυριολεκτικά εξαθλιώσει τους κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να ζήσουν εν μέσω πυρών και από τα κυβερνητικά στρατεύματα αλλά και από τους αντάρτες. Μάλιστα η προεδρία της χώρας έσπευσε χθες να τονίσει ότι δεν οφείλεται στον εμφύλιο η έκρηξη στο βυτιοφόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα