Η ιστορία ενός πρόσφυγα από τη Συρία που από την Κω και τα χωράφια της Ουγγαρίας βρέθηκε στο Μπερναμπέου

Όταν πριν από δέκα ημέρες η τρικλοποδιά που έβαζε μια Ουγγαρέζα κάμεραγουμαν σε έναν πρόσφυγα που κρατούσε στην αγκαλιά το παιδί του και προσπαθούσε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν, κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει την εξέλιξη που θα είχε αυτή η ενέργεια για τη ζωή του σε μια νέα πατρίδα στην Ευρώπη.

Το βίντεο έγινε viral στα social media και όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον συγκεκριμένο

άνδρα και το παιδί του, ενώ η άνθρωποι της ισπανικής Χετάφε ανακάλυψαν ότι ο άνδρας εργαζόταν στη Συρία ως προπονητής σε σχολή ποδοσφαίρου και του προσέφεραν δουλειά στην ακαδημία της ομάδας τους.

Ο Οσάμα Αμπντούλ Μόχσεν, όπως είναι το όνομα του πρόσφυγα από τη Συρία πήγε στην Ισπανία και λίγες ημέρες μετά βρέθηκε στη Μαδρίτη, όπου ξεναγήθηκε, μαζί με τους δύο γιούς του, από τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». μαζί με το γιο του που φορούσε μια φανέλα της μαδριλένικης ομάδας.

Η ιστορία του Σύριου μετανάστη και του γιου του είχε αρχίσει σε ένα ελληνικό νησί και πιο συγκεκριμένα στην Κω, όπου η Κοινωνία Μελών του Άρη στο νησί, είχε δώσει στον μικρό μια φανέλα του Άρη, την οποία μάλιστα φορούσε ο πιτσιρικάς όταν έπεσε στο έδαφος με τον πατέρα του, μετά το «τάκλιν» της Ουγγαρέζας κάμεραγουμαν.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Λατρεύω την Ρεάλ και είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος για την υποδοχή από τον πρόεδρο. Στην Συρία κάναμε όνειρα να δούμε την Ρεάλ από κοντά και τώρα θα γίνει πραγματικότητα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος», ήταν τα λόγια του Σύριου πρόσφυγα που αρχίζει μια νέα ζωή στην Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα