Θα γίνουμε Ουκρανία; (άποψη)

του Στράτου Ιωακείμ ([email protected])

Να σκεφτούν οι πολίτες «εάν την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θέλουν η Ελλάδα να είναι μία χώρα που θα υποστεί ό,τι έχουν υποστεί χώρες όπως η Ουκρανία ή χώρες της Βόρειας Αφρικής…», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γρηγόρης Γρηγοράκος, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Ο ίδιος έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και απέδωσε στη «ρύμη του λόγου», την τοποθέτησή του πως «θα γίνουμε Ουκρανία» στην περίπτωση που την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών η Ελιά

δεν συγκεντρώσει ικανό εκλογικό ποσοστό.

Καλώς έσπευσε να κάνει διορθωτική δήλωση ο κ. Γρηγοράκος, γιατί το παράδειγμα που έφερε είναι ατυχές, αποπροσανατολιστικό και άκρως εκβιαστικό. Στην Ουκρανία ομάδες νεοναζί κηρύσσοντας το μίσος και με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σπείρει το θάνατο, με αποκορύφωμα το γεγονότα της Οδησσού.

Η στρατηγική που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες εκλογές είναι αμφιλεγόμενη. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να εμφανίσει την Ελιά ως μια δύναμη σταθερότητας για τη χώρα, την ίδια ώρα που τα ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Πρόσφατο παράδειγμα το θέμα των λαϊκών αγορών, με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ να επιτίθενται στους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τήρησαν. Καμία σταθερότητα δεν προσφέρει η Ελιά. Απλώς δίνει τη μάχη της επιβίωσης παλεύοντας με τα δημοσκοπικά ευρήματα, που θέλουν το όλο εγχείρημα να κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Με Ελιά ή χωρίς Ελιά θα καταφέρουμε να πορευτούμε ως χώρα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η ηγεσία του Κινήματος, με καρέκλες ή χωρίς καρέκλες, θα μπορέσει να σταθεί την επόμενη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα