Με 150 «ναι» εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 269 Βουλευτές και το υπερψήφισαν 150 Βουλευτές, ενώ 119 το καταψήφισαν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη

να δηλώνει: «Εγώ, επειδή δεν είμαι τόσο ευγενής όσο είναι ο Πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, θα σας το πω ωμά: Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες: «Ναι, κ. Σαμαρά, είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όσο μπορώ. Καθημερινά»!

Αμέσως μετά, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεανώ Φωτίου τόνιζε: «Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: Το χρέος, επαχθές και μη, δεν είναι βιώσιμο. Ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του».

Σε υψηλούς τόνους η κα Αικατερίνη Παπακώστα, σχολίασε τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τυγχάνετε σεβασμού, διότι τα οράματά σας είναι ο εφιάλτης των λαών. Επενδύετε στη μιζέρια, στη φτώχεια, για να επιβιώσετε πολιτικά».

Αλλαγή των εφαρμοζόμενων πολιτικών σε προοδευτική κατεύθυνση, και κατεπείγουσα διεκδίκηση «μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές», πρότεινε από την πλευρά του ο κ. Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας με έμφαση: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές, που επιφέρουν μόνο σχετική δημοσιονομική σταθερότητα με φτωχοποίηση της κοινωνίας και εμποδίζουν τη μετάβαση στην πραγματική ανάπτυξη».

Αλ. Τσίπρας: Έρχονται νέα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει την Νέα Ελλάδα μαζί με το λαό μας που με τη ψήφο και τους αγώνες του, πολύ σύντομα, θα ξεφορτωθεί οριστικά τα παλιό. Και θα θέσει τις βάσεις για να ξαναχτίσουμε μαζί μια πραγματικά Νέα Ελλάδα, Δημοκρατίας, δικαιοσύνης, προκοπή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Με αφορμή την 69η επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε η νίκη κατά του φασισμού θα είναι παντοτινή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, στο ιστορικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ένα χρέος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διεκδικήσει.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε νέα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές και λέει τερατώδη ψέματα ότι τα μνημόνια τελείωσαν. «Οι πραγματικές προθέσεις τους είναι να δέσουν τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί τη μονιμοποίηση των μνημονίων και της συνταγής του θανάτου που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδόμησε την επιχειρηματολογία για τις επιτυχίες της «εξόδου στις αγορές» και του «πρωτογενούς πλεονάσματος» αναδεικνύοντας την αναξιοπιστία των συγκυβερνώντων. Στηλίτευσε τον κυνισμό με τον οποίων προωθείται το εγκληματικό νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και υπογράμμισε ότι όλα τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης θα ανατραπούν γιατί «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι Μέρκελ και ο Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός».

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό από τον Π. Καμμένο

Σχέδιο παράδοσης στρατηγικών τομέων της χώρας διαβλέπει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την κυβερνητική πολιτική, κατηγορώντας τους για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, την ίδια στιγμή που οι μικροομολογιούχοι αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, μεγάλοι κερδοσκόποι αποζημιώνονται, «η Εθνική Τράπεζα παραδίδεται στον Τζορτζ Σόρος» ενώ, όπως είπε, στον Τζον Πόλσον επιδιώκεται να περάσει το 10% της ΕΥΔΑΠ ώστε να ελέγχει το νερό στην Ελλάδα, καθώς και τα κατασχεμένα από τις τράπεζες σπίτια των Ελλήνων. «Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου το συνέχισε η κυβέρνηση Παπαδήμου και το ολοκληρώνει η κυβέρνηση Σαμαρά» ανέφερε και πρόσθεσε πως όταν εκείνος μιλούσε για παιχνίδια με CDS και τις συναντήσεις του Σόρος με τον Παπανδρέου, «μας κατηγορούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα