Που το πάει ο Βενιζέλος; (άποψη)

Της Στεφανίας Μουρελάτου ([email protected])

Μπορεί να ακούγεται αλαζονική η επισήμανση του Ευάγγελου Βενιζέλου «δεν εκβιάζω, απλά περιγράφω την πραγματικότητα», όμως στην ουσία της είναι ακριβής. Αν το ΠΑΣΟΚ αποχωρήσει, η Κυβέρνηση πέφτει, διότι όντως κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει από την παρούσα σύνθεση της Βουλής

εκτός και αν αναγκαστούν να μπουν στον «κυβερνητικό χορό», όσοι επιλέγουν μέχρι στιγμής να τον κριτικάρουν από τις καρέκλες τους.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε έως τώρα μια πολιτική διαδρομή, που δεν της έφερε πολιτικά κέρδη και δεν την ανέδειξε ως τον προοδευτικό πόλο της Κυβέρνησης αλλά αντιθέτως ως την «ουρά» της επισπεύδουσας ΝΔ. Δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τις θετικές προτάσεις της. Ναι, το ΠΑΣΟΚ έκανε ευνοϊκότερη τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, για τον φόρο ακινήτων, για τους αγελαδοτρόφους κ.ο.κ., αλλά φευ! Κανένας πολίτης δεν το θυμάται αυτό. Αντίθετα, η ΝΔ εισπράττει εξ ολοκλήρου ό,τι επιτυγχάνει η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μόνιμα τις ζημιές.

Γι’ αυτή την εξέλιξη, όμως, φταίει το ότι τράβηξε μόνο το ΠΑΣΟΚ το κάρο των κυβερνητικών βαρών και επέτρεψε στην υπόλοιπη αντιπολίτευση να πυροβολεί εκ του ασφαλούς; Ή μήπως ευθύνεται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος που πολιτεύτηκε; Προφανώς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα παίζει όλα για όλα, καθώς γνωρίζει ότι με τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά , που τον εμφανίζουν ως τώρα οι δημοσκοπήσεις, δεν θα μπορεί όχι μόνο να σταθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο για το κόμμα του στις διεργασίες για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα