Τεράστια ανακάλυψη: Έλληνες πίσω από τον Πήλινο Στρατό της Κίνας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αυτό που ξέραμε ως τώρα είναι ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του στην Κίνα ήταν ο Μάρκο Πόλο το 13ο αιώνα. Κι όμως, οι Αρχαίοι Έλληνες «τον πρόλαβαν» αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του bbc η Κίνα και η Δύση είχαν «συναντηθεί» 1500 χρόνια τουλάχιστον, πριν ο Μάρκο Πόλο κάνει το μεγάλο του ταξίδι.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό Έλληνες τεχνίτες να είχαν εκπαιδεύσει τους ντόπιους καθώς οι διάσημοι Πολεμιστές από τερακότα που βρέθηκαν

στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα κοντά στο σημερινό Xian, θυμίζουν Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αρχαιολόγων Li Xiuzhen υπάρχουν «αποδείξεις πως υπήρξε στενή επαφή μεταξύ του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang και της Δύσης πριν από την επίσημη έναρξη του Δρόμου του Μεταξιού».

Ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό DNA που βρέθηκε σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε τοποθεσίες στη δυτική επαρχία Xinjiang της Κίνας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Δυτικοί να πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους εκεί κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του πρώτου αυτοκράτορα.

Οι 8.000 πολεμιστές από τερακότα βρέθηκαν θαμμένοι πολύ κοντά στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα , Qin Shi Huang, το 1974 από αγρότες. Πριν τη δημιουργία του τάφου και ελλείψει παραδοσιακής τεχνικής στην Κίνα, τα αγάλματα αποτελούσαν ειδώλια περίπου 20 εκατοστών σε ύψος.

Κάνει τέτοιο, σχεδόν πιστοποιεί, κατά τον επικεφαλής των αρχαιολόγων, πως το στυλ και οι ικανότητες προήλθαν από χώρες εκτός της Κίνας. Σύμφωνα με τον Δρ. Xiuzhen ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στο σωρό της ταφής, έχουν εμπνευστεί από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και την τέχνη» .

Ο καθηγητής Lukas Nickel, από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, πιστεύει πως ο πρώτος αυτοκράτορας είχε επηρεαστεί από τα ελληνικά αγάλματα που έφτασαν στην Ασία μετά τον Μεγάλο Αλέξανδρο που πέθανε το 323 π.Χ.. Επιμένει μάλιστα πως κάποιος Έλληνας γλύπτης ίσως μετέδωσε τις γνώσεις του στους ντόπιους. Τα αγάλματα ακροβατών τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του αυτοκράτορα θυμίζουν επίσης πολλά από αρχαία ελληνική ικανότητα.

Το άρθρο Τεράστια ανακάλυψη: Έλληνες πίσω από τον Πήλινο Στρατό της Κίνας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα