Με Grexit απειλεί η FIFA την Ελλάδα και ορίζει εποπτεία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Με αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις και τα διεθνή φόρα απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή Μητρόπουλου και διορίζεται προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, ενώ αναβάλλονται οι εκλογές για δύο μήνες και όταν πραγματοποιηθούν θα γίνουν με όσα προβλέπονται στο σχετικό νόμο

του 2004, προκαλεί την παρέμβαση της FIFA, η οποία αναμένεται σήμερα και θα είναι δυναμική.

Είτε με επιστολή, είτε με ξεκάθαρο μήνυμα θα γνωστοποιεί σε άπαντες τους εμπλεκόμενους ότι η απόφαση δεν γίνεται δεκτή, διότι ο καθορισμός της εκλογικής διαδικασίας βάσει του νόμου και όχι των προβλεπομένων στο καταστατικό της ΕΠΟ αποτελεί προσβολή στον πυρήνα του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου.

Η απόφαση της FIFA (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να) είναι να καταργήσει στην πράξη την ετυμηγορία του Διαιτητικού Δικαστηρίου και να αναλάβει η ίδια (μέσω ορισμού διοικούσας επιτροπής ή/και τοποτηρητών ή με άλλη αντίστοιχη διαδικασία) να καθορίσει «τους όρους του παιχνιδιού» και τις εξελίξεις. Επιβάλλοντας να γίνουν οι εκλογές με βάση τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της ΕΠΟ (181 εκλέκτορες).

Δεν αποκλείεται τοποτηρητής, δηλαδή, προεδρεύων της ΕΠΟ να αναλάβει ο πρέοδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσουκούμνης, ο οποίος θα οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές.

Το άρθρο Με Grexit απειλεί η FIFA την Ελλάδα και ορίζει εποπτεία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα