Παγώνουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σε συνέργεια με το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος, αν η όλη κατάσταση οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση, οδηγεί την κυβέρνηση στο να φέρει τροπολογία στην Βουλή ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων χρωστούν στο Δημόσιο.

Ευκαιρία για την κυβέρνηση η αποχή των συμβολαιογράφων

Η σημερινή αποχή των συμβολαιογράφων από τις διαδικασίες των πλειστηριασμών, αποτέλεσε

ανάσα για την κυβέρνηση που της έδωσε την δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προστασίας της πρώτης κατοικίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, θα είναι ανάλογη της νομοθεσίας που ισχύει για τα χρέη προς τις τράπεζες , όπου ισχύουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα μπει ένα «φρένο» σε μια κατάσταση που απειλούσε να γίνει ανεξέλεγκτη. Καθώς δεν υπήρχε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, με αποτέλεσμα ακόμη και για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ να βγαίνουν στο «σφυρί» τα σπίτια των οφειλετών.

Κριτήριο για την εν λόγω ρύθμιση, θα είναι οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τα δάνεια προς τις τράπεζες. Δηλαδή δεν θα πλειστηριάζεται πρώτη κατοικία για αντικειμενική αξία μέχρι 180.000 ευρώ τόσο για άγαμους όσο και για έγγαμους, ποσό που προσαυξάνεται κατά 20.000 για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Ταυτόχρονα θα ισχύσει και το εισοδηματικό όριο, σύμφωνα με το οποίο εντάσσονται στο καθεστώς προστασίας άγαμοι με εισόδημα έως 13.9000 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν έως τρία παιδιά.

Το άρθρο Παγώνουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα