ΕΒΕΑ: Το 81% των Ελλήνων δε βλέπει φως στον ορίζοντα της χώρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μαύρο βλέπουν στον ορίζοντα οι πολίτες για την κατάσταση της χώρας σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη.

Με απόφαση του ΕΒΕΑ, η εταιρεία ALCO προχώρησε σε έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 1000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω από κάθε διαμέρισμα της χώρας. Περίπου το 50% του

δείγματος ζητά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάτι που απαιτεί την αναθεώρηση του συντάγματος για την οποία τα επιμελητήρια ετοιμάζουν αγώνες.

Η πλειοψηφία βλέπει αναγκαία την πάταξη της φοροδιαφυγής με παράλληλη μείωση της φορολογίας. Απαισιοδοξία εκφράζουν οι μισοί από τους ερωτώμενους για τις αποκρατικοποιήσεις που θεωρούν πως ο τρόπος που γίνονται δε θα βοηθήσει τα ταμεία του δημοσίου. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, που δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε πως « οι πολίτες επιθυμούν η κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όσο και στην υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οικονομίας».

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με αναγνωρισμένα πτυχία και ισότιμα με των δημόσιων ανώτατων ιδρυμάτων, άντρες μεταξύ 31 και 64 ετών μέσης εκπαίδευσης και κάτοικοι Αττικής απάντησαν σε ποσοστό 49% θετικά. Το 35% θέλει μόνο δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και το 16% δεν ήθελε να απαντήσει. Το 48%, δήλωσε πως οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα βοηθήσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, με ένα 22% μόνο, να βλέπει φως στο τούνελ. Το 30% επέλεξε την αποχή στην ερώτηση αν οι ιδιωτικοποιήσεις θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.

Στα πάγια ερωτήματα του ΕΒΕΑ, η απαισιοδοξία των Ελλήνων για τη χώρα αλλά και για την προσωπική τους πορεία, προκαλεί πραγματικά θλίψη. Το 81% βλέπει σκούρα τα πράγματα για τη χώρα με μόλις ένα 9% να κρατά μια πιο θετική στάση ενώ 10% δεν απάντησε καθόλου. Όσο αφορά στην προσωπική κατάσταση των πολιτών, το 83% ανησυχεί για την πορεία των οικονομικών τους, το 10% ελπίζει και το 7% δεν απαντά.

Το άρθρο ΕΒΕΑ: Το 81% των Ελλήνων δε βλέπει φως στον ορίζοντα της χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα