Άρχισε η ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο εργοτάξιο του Βοτανικού, για την ανέγερση του τεμένους, ύστερα απο απόφαση της κυβέρνησης. Τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο αίτημα για τη δημιουργία του, άρχισε η ανέγερση σε έκταση που είχε παραχωρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Κοντά στον Απρίλη, υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους μουσουλμάνους που αναζητούσαν ένα χώρο για τη λατρεία της θρησκείας τους. Το κτίριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού θα αποτελέσει

την κεντρική εγκατάσταση του τεμένους με τον περιβάλλοντα χώρο να έχει πράσινο, ενώ θα κατασκευαστούν και υποστηρικτικοί χώροι σε ήδη υπάρχοντα κτίρια. Μιναρές δε θα υπάρχει για λόγους αρμονίας.

Την πεποίθηση πως η κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση, εξέφρασε με δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Επισήμανε μάλιστα την κατοχύρωση του δικαιώματος “σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία”.

Την περασμένη Δευτέρα η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών έδωσε τα χέρια με την ανάδοχο κοινοπραξία που στηρίζεται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στις 887.000 Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Το άρθρο Άρχισε η ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα