«Τα ρέστα της» παίζει η Μέρκελ στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η δυσμενής πολιτική θέση στην οποία έχει βρεθεί η Άνγκελα Μέρκελ ύστερα από το πρόσφατο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο – δυτική Πομερανία, που είναι και η εκλογική της περιφέρεια, επιδεινώνεται περαιτέρω, καθώς σήμερα θα «απολογηθεί» στην Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο) για την πολιτική της αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα. Ενώ παράλληλα επίκειται και η καθοριστική εκλογική μάχη για το τοπικό κοινοβούλιο του Βερολίνου.

Βασικό

στόχος της σημερινής ομιλίας της Μέρκελ είναι να υπερασπιστεί την πολιτική της γραμμή ως την ενδεδειγμένη τόσο σε ότι αφορά στην ουσία του ζητήματος, όσο και για την συγκυρία που βρίσκεται η Ευρώπη. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός της εταίρος οι «Χριστιανοκοινωνιστές» πιέζουν αφόρητα ώστε να υπάρξουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις από την Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα. Ενώ επιθέσεις δέχεται και από το ίδιο της το κόμμα, αλλά και από τους Σοσιαλδημοκράτες που έχουν διαφορετική ατζέντα σε ότι αφορά στους πρόσφυγες.

Εξάλλου η πίεση από τον επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών Βαυαρό πρωθυπουργό Χορστ Ζέεχοφερ, αυξάνεται, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου, υποστήριξε πως δεν έλαβε υπόψιν της,- η Μέρκελ- τις συνεχείς εκκλήσεις του για αλλαγή πορείας στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ παράλληλα ζήτησε την δρομολόγηση ενός ξεκάθαρου σχεδιασμού σε ότι αφορά σε ζητήματα όπως είναι το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

‘Άλλωστε Ζέεχοφερ αναφορικά με το προσφυγικό, έχει ζητήσει να τεθεί ανώτατο όριο στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να δεχθεί ετησίως η Γερμανία, κάτι που πρόκειται να θέσει ξανά στην επικείμενη συνάντηση των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το άρθρο «Τα ρέστα της» παίζει η Μέρκελ στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα