Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία! Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Έπνιξε» τη μισή Ελλάδα η κακοκαιρία που «χτύπησε» χθες αρκετές περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Τα τοπικά ΜΜΕ μιλούν για νεκρή γυναίκα

Η φονική κακοκαιρία έπληξε την Καλαμάτα. Μία γυναίκα ανασύρθηκε

νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας. Την άτυχη 63χρονη ανέσυρε η Πυροσβεστική.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, νεκρός εντοπίστηκε και ένας 80χρονος άνδρας, επίσης με κινητικά προβλήματα, στο χωριό Θουρία, ενώ ευτυχώς η γυναίκα που τον φύλαγε και αγνοείτο, βρέθηκε τελικά σώα. Επίσης, ένα ακόμη άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής, βρήκε τον θάνατο από τις φονικές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Άλλη μια γυναίκα αγνοείται, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Ζημιές στην Ηλεία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «σάρωσαν» την Ηλεία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταστήματα. Καταστροφικό ήταν και το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στο Κατάκολο.

Η βροχή έπεφτε με ένταση στην Ηλεία με την πυροσβεστική να δέχεται 150 κλήσεις για άντληση υδάτων μόνο από την πόλη του Πύργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη και στα χωριά κοντά στον Πύργο λόγω των αγριεμένων χειμάρρων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλος.

Η κακοκαιρία έπληξε την περιοχή της Ηγουμενίτσας

Ο κακός καιρός που χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και ειδικώς στο οδικό δίκτυο των Συβότων. Οι δρόμοι στην Πέρδικα πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ένας μαντρότοιχος και να υποστεί φθορές ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στην παραλία των Συβότων τέσσερις βάρκες αναποδογύρισαν ενώ άλλες βούλιαξαν.

Η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας ενώ στο Καραβοστάσι μία οικογένεια από τη Ρουμανία κινδύνευσε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 36χρονη στο οποίο επέβαιναν και τα ανήλικα παιδιά της παρασύρθηκε από ρέμα. Η επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική είχε θετική έκβαση.

Δεν… γλίτωσε ούτε η Σπάρτη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έγιναν αισθητά χθες το βράδυ στην ανατολική Λακωνία, στην περιοχή των Μολάων. Η στάθμη των υδάτων ανέβηκε στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς έπιασαν… δουλειά και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Κόπηκαν ρεύμα και τηλέφωνα στον Βόλο

Στο στόχαστρο της καταιγίδας βρέθηκε ο Βόλος. Προβλήματα καταγράφηκαν στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά, Λεχώνια καθώς και σε χωριά του Πηλίου. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν ενώ αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς τηλέφωνο για 4 περίπου ώρες.

Ανεμοστρόβιλος στον Λαγανά της Ζακύνθου

Την ευκαιρία να δουν χθες από κοντά έναν ανεμοστρόβιλο είχαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο Λαγανά της Ζακύνθου καθώς «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα .

Πήρε…φωτιά το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Το άρθρο Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία! Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα