Μαξίμου: Καμία ανησυχία για τα προαπαιτούμενα – «Πυρετός» για ΔΕΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Να κλείσουν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη τα 15 προαπαιτούμενα ζήτησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να καταβληθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και να καταστεί δυνατή η γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο χθεσινό πολύωρο άτυπο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο βρέθηκαν στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ, η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου αλλά και θέματα παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν

ανησυχεί η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα αλλά την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ζήτημα αυτό και την αξιολόγηση.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές χρονικά, ως το τέλος του μήνα ή τις αρχές Οκτωβρίου τα προαπαιτούμενα θα έχουν ολοκληρωθεί ενώ υπάρχει αισιοδοξία, ότι η υποδόση των 2,8 δισ. θα εκταμιευτεί γρήγορα και θα τονωθεί άμεσα με «ένεση» ρευστότητας η αγορά. Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Θεσμών εξαιτίας των προαπαιτούμενων.

Κλειστά χαρτιά ενόψει ΔΕΘ

Στο μικροσκόπιο μπήκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις παραγωγικές καθώς και το πώς θα ενταχθεί το προσδοκώμενο τίμημα από τις τηλεοπτικές άδειες στα μέτρα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν προέβη σε νέες διαρροές για το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα αλλά έγινε γνωστό ότι οι συσκέψεις τις επόμενες ημέρες με εντατικούς ρυθμούς.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας: έξοδος από το πρόγραμμα επιτήρησης και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η Σύνοδος του Νότου

Την σύσκεψη απασχόλησε και η συνάντηση των ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου όπου και αναμένονται να συζητηθεί διεξοδικά η συνεργασία για τα θέματα μετανάστευσης αλλά και τα ζητήματα οικονομίας.

Στόχος της συνδιάσκεψης είναι να διατυπωθεί μια κοινή μεσογειακή οπτική εν όψει της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης στην άτυπη σύνοδο της Μπρατισλάβας και η Διάσκεψη να αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης των μεσογειακών χωρών στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Το άρθρο Μαξίμου: Καμία ανησυχία για τα προαπαιτούμενα – «Πυρετός» για ΔΕΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα