Σύστημα που παρέχει το μέλι χωρίς να ενοχλούνται οι μέλισσες

Θα θέλατε να μπορείτε να παίρνετε το μέλι από τις μέλισσες σας χωρίς τους καπνούς και την δύσκολη δουλειά από κάθε κερήθρα; Σίγουρα ναι είναι η απάντηση. Τη λύση σας δίνουν δύο Αυστραλοί μελισσοκόμοι ο Στούαρτ και ο γιος του Σένταρ Άντερσον, οι οποίοι ανακάλυψαν μια κυψέλη-συσκευή, η οποία τους επιτρέπει να παίρνουν το μέλι χωρίς να ενοχλούν τις μέλισσες τους.

Η εφεύρεση αυτή των δύο μελισσοκόμων λειτουργεί παρέχοντας στις μέλισσες ένα μερικώς ολοκληρωμένο τοίχο με κυψέλες κηρήθρας, που στη συνέχεια θα ολοκληρώσουν δημιουργώντας

το δικό τους κερί. Αφού συμπληρώσουν τις κυψέλες αυτές με μέλι και τις καλύψουν με κερί, ο μελισσοκόμος μπορεί να ανοίξει το άλλο άκρο, επιτρέποντας στο μέλι να ρέει προς τα έξω από ένα σωλήνα χωρίς να ενοχλήσει τις μέλισσες. Οι μέλισσες απλά θα ανοίξουν εκ νέου τις κυψέλες και θα τις γεμίσουν και πάλι.

Μια πραγματικά έξυπνη και γρήγορη διαδικασία για την παροχή του φρέσκου μελιού χωρίς την πολυπλοκότητα που έχουν οι άλλοι τρόποι εξαγωγής του μελιού από τις κυψέλες των μελισσών.

Πηγή: perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα