Δώδεκα άτομα αποκεφάλισε η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισαν 12 ανθρώπους στην νοτιοανατολική Νιγηρία καθώς ο στρατός επιχειρούσε να απομακρύνει πολίτες από την περιοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η ισλαμιστική οργάνωση έχει εκδιωχθεί από τις περισσότερες από τις περιοχές που ήλεγχε στην αρχή του χρόνου, χάρη στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας και στρατεύματα από το Τσαντ, το Νίγηρα και

το Καμερούν.

Η ορεινή πόλη Γκουόζα βρίσκεται μεταξύ των περιοχών τον έλεγχο των οποίων έχασε η Μπόκο Χαράμ, στην 27η Μαρτίου και θύλακες της οργάνωσης συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Καθώς οι στρατιώτες προσπαθούσαν να απομακρύνουν πολίτες από τους λόφους για να τους προστατέψουν από μια προσχεδιασμένη αεροπορική επιδρομή μαχητές της Μπόκο Χαράμ τους επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν 12 ανθρώπους», ανέφερε μια στρατιωτική πηγή.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζόνας Μούσα, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι και οι δύο του γονείς ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα