Συνάντηση Κοτζιά – Κέρι στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα έχει την Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη σκιά του διαβήματος που έκαναν οι Αμερικανοί για το θέμα του νομοσχεδίου με τον Σάββα Ξηρό αλλά και των δημοσιευμάτων για ελληνορωσική συμφωνία για τον Turkish Stream και των παραινέσεων του προέδρου Ομπάμα και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου για προώθηση μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Στην

πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου ο υπουργός πρόκειται να παραμείνει έως την Πέμπτη, προβλέπονται επίσης συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Κοτζιάς επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η επίσκεψη και οι επαφές του έρχονται και ως συνέχεια των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη -με αποτέλεσμα να τονιστεί και το γεωπολιτικό ζήτημα- αλλά και της συνόδου της ομάδας των Είκοσι, στο περιθώριο της οποίας πρωτοστάτησε το ζήτημα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα