Στον έβδομο ουρανό οι Πορτογάλοι! Τα ελληνικά του Σάντος (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε έναν τελικό που η Πορτογαλία δεν ήταν το φαβορί κατόρθωσε να κερδίσει στην παράταση τη Γαλλία στο Stade de France και να… σηκώσει το πρώτο Euro στην ιστορίας της.

Η επιτυχία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τον τραυματισμό στο 24′ τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αποχώρησε από το παιχνίδι.

Καίριο

ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η αλλαγή του «Έλληνα» τεχνικού με τον Εντερ που πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια του ματς είχαν δοκάρι και οι δύο ομάδες.
Η Γαλλία ήταν πιο επιθετική στην αρχή του αγώνα, ωστόσο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με σωστή τακτική κρατούσε κοντά τις γραμμές και όταν έπαιρνε την μπάλα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι ενός σημείου και να παραμένει συμπαγής.

Ο τραυματισμός του Ρονάλντο

Στο 18′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος από δυνατό χτύπημα του Παγιέ και έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, τελικά γύρισε δύο λεπτά αργότερα μέσα σε αποθέωση. Στο 24′, ωστόσο. Ο Πορτογάλος σούπερσταρ έβαλε τα κλάματα και αποχώρησε με φορείο δίνοντας τη θέση του στον Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία άσκησε πίεση στα πρώτα λεπτά, όμως εκτός από το σουτ του Πογκμπά εκτός περιοχής δεν είχε κάποια μεγάλη φάση. Στο 58′ ο Ντεσάν έβγαλε τον Παγιέ που αποδοκιμάστηκε και έβαλε τον Κομάν, πρόκειται για το νεαρότερο Γάλλο που έπαιξε σε τελικό. Το ματς ήταν πιο αργό απ’ ότι στο πρώτο 45λεπτο και όταν στο 92′ ο Ζινιάκ έριξε κάτω τον Πέπε με κλειστή ντρίμπλα αλλά το πλασέ του πήγε στο δοκάρι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση και το… χρυσό γκολ

Φορτσάτοι μπήκαν οι Γάλλοι στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, όμως οι Πορτογάλοι έκοβαν τον ρυθμό και όσο τα λεπτά περνούσαν έφερναν το ματς σε σχετική ισορροπία. Στο 108′, ο Γκερέιρο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Εντερ, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή, συνέκλινε από αριστερά και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί έστειλε την μπάλα στη γωνία δίνοντας την κούπα στους Πορτογάλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Γκερέιρο, Πέπε, Φόντε, Σεντρίκ, Ρενάντο Σάντσες (79′ Εντερ), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν (66′ Ζοάο Μουτίνιο), Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο (25′ Κουαρέσμα).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110′ Μαρσιάλ), Παγιέ (58′ Κομάν), Γκριζμάν, Ζιρού (78′ Ζινιάκ).

Ο Σάντος ευχαρίστησε τους Έλληνες στα ελληνικά

Ο Φερνάντο Σάντος με το που τελείωσε ο μεγάλος τελικός ευχαρίστησε μιλώντας στα ελληνικά όλους τους Έλληνες!

«Σε όλους τους Έλληνες. Ευχαριστώ πολύ, πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε στα ελληνικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Το άρθρο Στον έβδομο ουρανό οι Πορτογάλοι! Τα ελληνικά του Σάντος (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα