Στήριξη κυβέρνησης σε Π.Παυλόπουλο, για την έκδοση ευρωομόλογου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την έκδοση ευρωομολόγου στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Π. Παύλοπουλος: Αναντίρρητη αναγκαιότητα η έκδοση ευρωομολόγου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε πρόσφατη ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τόνισε την αναγκαιότητα της έκδοσης από την ΕΚΤ, ευρωομολόγου, που συνιστά την μόνη λύση αντιμετώπισης μιας τεράστιας κρίσης χρέους

στην Ευρωζώνη «που δεν φαντάζει μακριά» όπως χαρακτηριστικά προέβλεψε.Ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε, πως η έκδοση ευρωομολόγου, συνιστά μια «αναντίρρητη αναγκαιότητα για το ¨μέλλον της Ευρώπης».

Η τοποθέτηση του Π. Παυλόπουλου αποκτά περαιτέρω σημασία, ακριβώς γιατί έρχεται σε μια περίοδο όπου οι εντάσεις και οι διαφωνίες για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Στοίχιση της κυβέρνησης με τις απόψεις του Π. Παυλόπουλου

Ο κ. Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης, κάλεσε το Βερολίνο να ενσκήψει στην ομιλία Παυλόπουλου, καθώς όπως με έμφαση τόνισε « το ευρωομόλογο το θέλει ο Ντράγκι, το συζητάει ο Ντάισελπμπλουμ, ενώ οι μόνοι που το απορρίπτουν κατηγορηματικά, είναι οι Γερμανοί και η κυβέρνηση του Βερολίνου».

Ενώ σε ότι αφορά στην Ελλάδα και στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική σταθεροποίηση της, δήλωσε » πως η ύπαρξη ευρωομόλογου, θα συνέβαλλε καθοριστικά στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι , λέγοντας πως η κυβέρνηση «προωθεί τις αρχές της ΕΕ, και αφήνει τις νεοφιλελεύθερες λογικές και τις αγκαλιές με απόψεις, όπου η τραπεζική λογική δρομολογεί τις πολιτικές αποφάσεις, στην αντιπολίτευση».

Το άρθρο Στήριξη κυβέρνησης σε Π.Παυλόπουλο, για την έκδοση ευρωομόλογου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα