Παππάς-Κοτζιάς αδειάζουν Βαρουφάκη: «Μας ζήτησε να κλείσουμε τη συμφωνία Σαμαρά!»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tου Γιώργου Αυτιά

Η απόλυτη ανατροπή! Απίστευτες αποκαλύψεις… Ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, άδειασε τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «τον Φλεβάρη του 2015 υπήρξε εισήγηση από τον τότε υπουργό Οικονομικών να κλείσει η νέα κυβέρνηση τη συμφωνία που διαπραγματευόταν η προηγούμενη του Αντώνη Σαμαρά, να κλείσει δηλαδή η πέμπτη αξιολόγηση

με προηγούμενους όρους!».

Η αποκάλυψη αυτή έχει πολλές παραμέτρους γιατί, όπως είπε ο κ. Παππάς, «κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό», ενώ πρόσθεσε πως και το κλίμα και οι προσδοκίες του κόσμου ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Όσο για τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς είπε ότι «είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί». Ερωτηθείς αν η συμφωνία δεν είναι εκείνη που περίμενε ο κόσμος, υποστήριξε πως «στις εκλογές του Γενάρη ζητήσαμε εντολή για διαπραγμάτευση. Όταν δεν καταφέραμε όσα θέλαμε στη διαπραγμάτευση, θέσαμε τη συμφωνία στην κρίση του ελληνικού λαού και αν θέλει εμείς να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία». Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για το δημοψήφισμα, είπε πως «ήταν απαραίτητο και προφύλαξε τη χώρα από πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις. Η χώρα ήταν στον… αέρα και από το δημοψήφισμα και μετά προέκυψε μια 3ετής συμφωνία, που έχει στοιχεία που μπορούν να σταθεροποιήσουν την οικονομία».

Τον κ. Βαρουφάκη «άδειασε» και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος τόνισε «πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη».

Το άρθρο Παππάς-Κοτζιάς αδειάζουν Βαρουφάκη: «Μας ζήτησε να κλείσουμε τη συμφωνία Σαμαρά!» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα