Η απάντηση της Χάλι Μπέρι στη βία

O Mπαράκ Ομπάμα ζητάει επιμόνως από τους αμερικανούς πολίτες και κυρίως τους Αφροαμερικανούς να αφήσουν κατά μέρος τις ακραίες λύσεις, να σταματήσουν τις πράξεις αυτοδικίας κατά αστυνομικών και να συνταχθούν στο ειρηνικό κίνημα «Black Lives Matter».

Η κατάσταση στις ΗΠΑ, έπειτα από τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας, αλλά και το μακελειό στο Ντάλας δείχνει να ξεφεύγει και ίσως να είχε δίκιο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Post, έστω και αν φτιάχτηκε

υπό το βάρος των συνθηκών, ότι ένας «εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στους δρόμους της χώρας.

Με το αθώο αίμα να τρέχει και την πληγή να βαθαίνει, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι των οποίων ο λόγος έχει επίδραση προσπαθούν να επηρεάσουν προς μια μετριοπαθή αντιμετώπιση της κρίσης, παράλληλα όμως δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι το μέλλον της χώρας είναι άδηλο.

Τρανό παράδειγμα είναι η γνωστή ηθοποιός Χάλι Μπέρι, η οποία με ανάρτηση στο Instagram, προσπάθησε να κινητοποιήσει τη σκέψη και το συναίσθημα των συμπατριωτών της. Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Independent, η αμερικανίδα οσκαρική ηθοποιός έγραψε: «Ποιος θα είναι το μέλλον του έγχρωμου παιδιού μου; Ποιος θα είναι το μέλλον του δικού σας έγχρωμου παιδιού;»

Η 49χρονη ηθοποιός έχει κατά νου το δίχρονο παιδί της, τον Μασέο, καθώς τον βλέπει να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον βίας και φυλετικής εχθρότητας. Η Μπέρι έχει ένα ακόμη παιδί από τον πρώτο της γάμο με τον Γκαμπριέλ Ομπρί, την οκτάχρονη Νάιλα.

Η Μπέρι, πάντως, δεν έμεινε μόνο στην ερώτηση, αλλά προέτρεψε τους θαυμαστές και όσους την ακολουθούν στα social media να αδράξουν την ευκαιρία και να ζητήσουν να ξεκινήσει μια καμπάνια υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης της τωρινής κρίσης. «Να υπάρξει μια ειρηνική αλλαγή», έγραψε συγκεκριμένα και ζήτησε αυτό το μήνυμα να μην περιοριστεί στον ψηφιακό κόσμο των κοινωνικών δικτύων, αλλά να γίνει πράξη στην καθημερινότητα.

«Η αβεβαιότητα είναι πραγματική. Σας παρακαλώ, μην είστε θεατές σε αυτή τη ζωή. Βγείτε έξω και κάντε μια ειρηνική αλλαγή. Τα παιδιά μας μάς χρειάζονται, επομένως αντί να περιορίζομαι με βαθιά συναισθήματα μέσω των social media, υπόσχομαι να βρω τρόπους να ασχοληθώ περισσότερο και να βοηθήσω. Σας παρακαλώ, κάντε το ίδιο», ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση.

Μάλιστα, πέρα από τη γενικόλογη προτροπή, η Μπέρι είχε να προτείνει και συγκεκριμένες δράσεις σε όσους την ακολουθούν στο Instagram. Τους πρότεινε να έρθουν σε επαφή με τους πολιτικούς της κάθε περιοχής για να βρεθούν άμεσες λύσεις κατά της βίας.

Το ίδιο έπραξε και η Μπιγιονσέ, όταν την Παρασκευή δημοσιοποίησε μια ανοιχτή επιστολή στην οποία ζητούσε αλλαγή και προέτρεπε με τη σειρά της τους θαυμαστές της να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς εκλέκτορες.

«Δεν χρειαζόμαστε συμπάθεια. Πρέπει όλοι να σεβαστούν τις ζωές μας. Εχουμε τη δύναμη να διοχετεύσουμε την οργή και την απογοήτευση μας σε δράση. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας για να επικοινωνήσουμε με τους πολιτικούς και τους νομοθέτες στις περιοχές μας και να απαιτήσουμε την κοινωνική και δικαστική αλλαγή», ήταν το δικό της σαφές μήνυμα.

The post Η απάντηση της Χάλι Μπέρι στη βία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα